ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Προς δημοπράτηση ο δρόμος από το Λιβάδι Ανάληψης μέχρι το Καλούδι του Δήμου Θέρμου

Προς δημοπράτηση – με διαδικασίες που έτρεξαν σε χρόνους ρεκόρ – ο δρόμος από το Λιβάδι Ανάληψης μέχρι το Καλούδι του Δήμου Θέρμου

Προς άμεση δημοπράτηση, ώστε στις αρχές του 2022 να έχει εγκατασταθεί και ο εργολάβος, οδεύει πλέον το έργο «Βελτίωση βατότητας – Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Λιβάδι Ανάληψης – Καλούδι» του Δήμου Θέρμου, μετά και την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας.


Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσα στο 2021, με τις διαδικασίες των μελετών να ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ και πλέον, βάσει της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια αναλαμβάνει ως φορέας υλοποίησης και την ολοκλήρωσή του, προσφέροντας ουσιαστική λύση στην πρόσβαση πολλών αγροτικών καλλιεργειών της περιοχής, αλλά και βελτιώνοντας τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Ο δρόμος από τη θέση Λιβάδι Ανάληψης έως την αρχή του οικισμού Καλούδι, είναι αγροτικός, διανοιγμένος χωματόδρομος μέσου πλάτους 4,5 μέτρων καθ’ όλο το μήκος του, πλην ενός τμήματος που έχει σχεδόν κλείσει από τη βλάστηση και έχει γίνει ατραπός. Με τη βελτίωση του δρόμου επιτυγχάνεται παράκαμψη της Ανάληψης και συντόμευση του δρόμου προς το Καλούδι, γι’ αυτό και ο δρόμος, αν και αγροτικός, διαστασιολογείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές επαρχιακής οδού για να χρησιμοποιηθεί ως παρακαμπτήριος της Ανάληψης.

Η βελτίωση αφορά το πλάτος, τους ελιγμούς, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τη μηκοτομή, ενώ θα ασφαλτοστρωθεί επίσης σε όλο το μήκος του. Το πλάτος του ασφαλτοτάπητα προβλέπεται 6,5 μ. με επενδεδυμένη τάφρο καθαρού πλάτους 0,70 μ. και έρεισμα 0,50 μ. Επίσης, πρόκειται για γίνουν διαγραμμίσεις και τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας και οριοδεικτών.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου, ενεργήσαμε με μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα νέο οδικό έργο που είναι απολύτως αναγκαίο για την βελτίωση της προσπελασιμότητας, αλλά και της οδικής ασφάλειας. Και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σε λιγότερο από ένα χρόνο ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button