ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκχωρούνται στους εμβολιασμένους πολίτες διευκολύνσεις, αλλά και το μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κυβερνητική σύσκεψη που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους εμβολιάσμενους με την πρώτη δόση, νέους έως 25 ετών μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Η κάρτα θα καλύπτει έξοδα σχετικά με ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και εισιτήρια σε χώρους πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει έρθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ομάδα πολιτών. “Πρόκειται για 940.000 νέους από 18-25 ετών -ανέφερε – για τους νέους ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας. Με την 1η δόση του εμβουλίου τους θα αποκτούν προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε θεάματα”.


Η κάρτα, όπως ανέφερε ο Κ. Πιρρακάκης, αφορά σε νέους που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη από το 1996 έως το 2003.

Κατά την παρουσιάση των μέτρων, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 3,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 75-80%.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

thetoc.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button