Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προωθούνται οι μελέτες για τις λιμενικές υποδομές σε Αστακό και Μύτικα

Στις 2 Οκτωβρίου 2020, έγινε ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στα πλαίσια της πρόσκλησης VII, που αφορά στην «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».

Η χρηματοδότηση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, είναι ποσού 418.850,17 €, αποκλειστικά και μόνο για εκπόνηση και επικαιροποίηση μελετών και είναι κατόπιν σχετικής αίτησης που κατατέθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, με τον υπ’ αριθμόν πρωτ. εξερχομένου εγγράφου 445/23.12.2019, το οποίο έλαβε τον υπ’ αριθμόν πρωτ. εισερχομένου εγγράφου 91598/23.12.2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Σήμερα έγινε γνωστό πως υπεγράφησαν οι δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου (κύριος του έργου) και Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (φορέας υλοποίησης), με αντικείμενο τις παρακάτω υπηρεσίες όσον αφορά τις μελέτες:

-Σύνταξη της διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης του Έργου.
-Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με την Νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων.
-Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με αναδόχους, οι οποίες συνυπογράφονται από τον Κύριο του Έργου, εφόσον οι υπηρεσίες τιμολογούνται σε αυτόν.
-Διαχείριση και επίβλεψη του Έργου.
-Παραλαβή του Έργου στο σύνολό του έως και την οριστική παραλαβή.

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν αφορούν σε δύο υποέργα:

«Η σημασία των δύο υποέργων είναι πάρα πολύ μεγάλη για τον τόπο μας, μιας και για πρώτη φορά θα προκύψουν τόσο πολλές μελέτες (εννιά στο σύνολο), που θα αφορούν την αξιοποίηση του θαλάσσιου και παράκτιου τομέα του Αστακού και του Μύτικα.
Είναι μία μοναδική ευκαιρία να σχεδιαστεί μία αναπτυξιακή προοπτική για Αστακό και Μύτικα, με βάση το θαλάσσιο μέτωπο τους», επισημαίνεται στην σχετική ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο

mytikaspress

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button