Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δυο νέα προγράμματα για εφήβους από το Κέντρο Πρόληψης “Οδυσσέας”

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,

«Ιστορίες για … εφήβους»

Το Πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες των εφήβων και έχει στόχο την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, την αναγνώριση και έκφραση των ικανοτήτων και των δυσκολιών τους, τη διάκριση και αποδοχή των διαφορετικών εκδοχών της ταυτότητας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 6 δίωρες συναντήσεις (1 συνάντηση/15 ημέρες). Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, Msc – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από  7/10 έως και 16/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020, το Πρόγραμμα:

«Σινε-αφηγήσεις»

Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη επίκαιρων κοινωνικών θεμάτων: εφηβεία, σχέσεις με γονείς, εκπαιδευτικούς & συνομηλίκους, διαφορετικότητα, προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, βία. Μέσω της προβολής των ταινιών οι μαθητές/μαθήτριες θα κινητοποιηθούν με μη κατευθυντήριο και διδακτικό τρόπο. Με αφορμή την προβολή της ταινίας τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσο περιγραφής του κόσμου.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για το πώς επεξεργάζονται τα ζητήματα της ταινίας με εκκίνηση τις δικές τους θέσεις και βιώματα.

Η ομάδα θα γίνεται 1 φορά ανά μήνα. Η διάρκειά της θα είναι τρεις ώρες και θα γίνεται σε ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου. Συνολικά θα γίνουν επτά συναντήσεις (Νοέμβριος 2019-Μάιος 2020).

Υπεύθυνες Προγράμματος:

Λαμπρινή Τραυλού, ΨυχολόγοςMSc –Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό ΣτέλεχοςΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.grαπό Δευτέρα 07/10 έως και Παρασκευή 18/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button