Ροή Ειδήσεων

Προγράμματα για 450.000 θέσεις εργασίας και νέα Κοινωφελή Εργασία στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης

pol-antonopoulouΤο ζήτημα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης συζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου με το κουαρτέτο στο Χίλτον, με την ελληνική πλευρά να περιγράφει τον κυβερνητικό στόχο για έως 450.000 νέες θέσεις εργασίας ώς το 2020, τους εκπροσώπους των δανειστών να εκφράζουν κατ’ αρχάς τη συμφωνία τους, αλλά τα περίπου 3 δισ. ευρώ που απαιτούνται να αναζητούνται και να μην… προκύπτουν εύκολα.

Στο χθεσινό ραντεβού της κ. Αντωνοπούλου με τους θεσμούς, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αναλυτικά συζήτηση για το μείζον ζήτημα της ανεργίας, τη σπουδαιότητα του οποίου φάνηκε να συμμερίζονται οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κατάληξη, αφού δεν έγινε σαφές πώς και από πού θα προκύψουν τα αναγκαία κονδύλια, τα οποία προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Αντωνοπούλου περιέγραψε αναλυτικά τους στόχους της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι την επόμενη τριετία να δημιουργούνται 100.000 – 150.000 νέες θέσεις εργασίας κατ’ έτος, δηλαδή, μέχρι το 2020 να δημιουργηθούν έως και 450.000 θέσεις εργασίας.

Από αυτές, περίπου οι μισές, δηλαδή οι 75.000 θέσεις εργασίας το χρόνο θα αφορούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης, στόχος είναι να δημιουργηθούν έως 55.000 θέσεις εργασίας για νέους με υψηλά προσόντα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρουσιάστηκαν οι στόχοι για ειδικά προγράμματα απασχόλησης που θα αφορούν νέους ανέργους 22-29 ετών, αλλά και ανέργους άνω των 55 ετών.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close