Δυτική Ελλάδα

Πρόγραμμα κατάρτισης τεχνικών ασφαλείας στο ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ

epi-texnikos-asfalias

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης  ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ αναλαμβάνει να υλοποιήσει  Πρόγραμμα Κατάρτισης στην Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για την άσκηση καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας. Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, έστω και αν απασχολούν ακόμη και έναν εργαζόμενο, δεσμεύονται (Ν.1568/85, Π.Δ. 17/96, Π.Δ.159/99) να εντάξουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους εξειδικευμένο Τεχνικό Ασφαλείας, ή εφόσον ασκούν οι ίδιοι οι εργοδότες τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφαλείας εργασίας.

Περιγραφή: Τo πρόγραμμα απευθύνεται σε εργοδότες επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας επικινδυνότητας -Βʼ και Γʼ κατηγορίας- οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και αφορούν σε:

·  Επισκευή και συντήρηση μεταφορικών μέσων,

·  Πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων,

·  Επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών,

·  Επιχειρήσεις κατασκευής παντός είδους από ξύλο,

·  Επιχειρήσεις κατασκευής και επισκευής παντός είδους από μέταλλο,

·  Επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατεργασίας δερμάτων και γουναρικών, και κατασκευής παντός είδους από ύφασμα, δέρμα ή γούνα,

·  Οικοδομικά και άλλα παρεμφερή τεχνικά επαγγέλματα,

·  Γραφεία και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δεν κατατάσσονται στις προηγούμενες ομάδες.

Διάρκεια: Για τις επιχειρήσεις της Βʼ κατηγορίας, η διάρκεια του προγράμματος αντιστοιχεί σε 35 ώρες, ενώ για της Γʼ σε 10 ώρες, συνολικά.

Σε όσους συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα παρέχονται σχετικές Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης, προκειμένου να αναλάβουν με τρόπο υπεύθυνο  και αποτελεσματικό τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, αρ. πρωτοκόλλου: 24863/3163, 23 Ιουλίου 2013 καλεί προς επιμόρφωση όλους τους εργοδότες ω τεχνικοί ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα στα τηλέφωνα:

2641095023

2641022830

Ε-mail: kekagogi@gmail.com,

Υπεύθυνη: κα Ζαχείλα Φανή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button