Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πρόγραμμα P.A.T.H.: “διαδρομές” υδροβιότοπων και ορεινών μονοπατιών στο Αγρίνιο

Προώθηση ελκυστικότητας περιοχής μέσω πεζοπορίας και εισαγωγή μιας διαφορετικής τουριστικής προσέγγισης – Promoting Area Attractiveness through Hikingand Introducing a Different Touristic Approach.
Το έργο «P.A.T.H.» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση» και συγκεκριμένα του Ειδικού Στόχου 2.1 «Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων ως εδαφικό πλεονέκτημα της περιοχής του προγράμματος» και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας.

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία θεματικών διαδρομών (υδροβιότοποι, ορεινά μονοπάτια, ιστορικές διαδρομές) χρησιμοποιώντας σημάνσεις, διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές, που επιτρέπουν σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά να περιηγηθεί στις επιλεγμένες διαδρομές. Οι διαδρομές θα είναι θεματικές με τα εξής: δρομολόγια υγροτόπων (Αγρίνιο, Ηλεία), ορεινά μονοπάτια (Αχαΐα, Αγρίνιο), ιστορικές διαδρομές – ανακαλύψεις αρχαίων θεάτρων (Αιτωλοακαρνανία).


Τα βασικά αποτελέσματα του έργου θα είναι η δημιουργία 30 θεματικών διαδρομών στην Δυτική Ελλάδα (10 ανά Περιφερειακή Ενότητα) και 21 θεματικών διαδρομών στην Ιταλία, η αξιοποίηση 150 κωδικών σημείων QR και 5 εξατομικευμένων διαδρομών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Η πρωτοτυπία του έργου έγκειται στην προσέγγισή του για τη βελτίωση της εξατομικευμένης εμπειρίας, παρέχοντας νέα εργαλεία και μέσα, που επιτρέπουν στους επισκέπτες, τους ντόπιους και τους χρήστες να καταγράφουν τις ιστορίες τους, τα ενδιαφέροντά τους, καθιστώντας την εμπειρία των θεματικών διαδρομών μοναδική.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 134.970 ευρώ και θα ολοκληρωθεί το 2020.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button