Γεγονότα

Προφυλακιστέοι οι τρείς του πληρώματος για τα λαθραία τσιγάρα

geg-tsigara-platigiali

Από 15.000 ευρώ εγγύηση για τους υπόλοιπους πέντε, που αφέθηκαν ελεύθεροι

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες του φορτηγού πλοίου «SHT HUSEYIN AKIL» σημαίας Μολδαβίας που μετά από επιχείρηση λιμενικών και τελωνειακών αρχών  ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Πλατυγιαλιου και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως σε δέκα συνολικά κοντέινερ  μετέφερε τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Από τους οκτώ συλληφθέντες προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και οι δύο επόμενοι στην ιεραρχία  και θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι υπόλοιποι πέντε αφέθησαν  ελεύθεροι, με την υποχρέωση να πληρώσουν εγγύηση από 15.000 ευρώ ο κάθε ένας, μέχρι αρχές Μαϊου. Σε διαφορετική περίπτωση, σε βάρος τους θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Να θυμίσουμε πως το πλήρωμα αποτελούνταν από επτά Ουκρανούς και έναν Ρώσο υπήκοο.

Το σύνολο των χαρτοκιβωτίων με τα τσιγάρα ανέρχεται στα επτά χιλιάδες τριακόσια τρία (7.303) και ο αριθμός των τσιγάρων  στα εβδομήντα τρία εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες (73.030.000) ενώ  σύμφωνα με την Τελωνειακή Αρχή Αστακού,  το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται στο ποσό των 12.621.757,37 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button