Δυτική Ελλάδα

Προεκλογικές προσλήψεις 2.136 υπαλλήλων

epi-dimosio«Βροχή» προεκλογικών προσλήψεων για «έκτακτες και άλλες ανάγκες» έγιναν τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση.

Χωρίς να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα έπρεπε να προηγηθεί, οι προσλήψεις αυτές εγκρίθηκαν και στη συνέχεια κλήθηκε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητά τους.

Έτσι, κατόπιν εορτής, η αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΣΤΕ ενέκρινε ως νόμιμες τις 2.136… προεκλογικές προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο χρονικό διάστημα από την προκήρυξη μέχρι και τη διενέργεια των εκλογών.

Παρότι απαγορεύονται κατηγορηματικά οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κατά την προεκλογική περίοδο εν τούτοις φαίνεται πως αυτό δεν εφαρμόστηκε. Από τις προσλήψεις που έγιναν, οι 1095 είναι συμβασιούχοι ενώ υπήρξαν και έξι μετακινήσεις προσωπικού και μια απόσπαση.

Το ΣτΕ ενέκρινε ως νόμιμες τις 2.136… προεκλογικές προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέαΗ Επιτροπή του ΣτΕ αποφάσισε να εξαιρέσει τις εν λόγω προσλήψεις από τη σχετική απαγόρευση που προβλέπεται λόγω εκλογών. Συγκεκριμένα, έκρινε πως επιτρέπονται οι συγκεκριμένες προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές λόγω έκτακτων και άλλων αναγκών. Την ίδια ώρα στο ΣτΕ εκκρεμούν προς εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και άλλα αιτήματα για προσλήψεις από διάφορους φορείς

Ειδικότερα, στο Υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από το ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες -κατά κανόνα- είναι σε Δήμους.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις που έγιναν στους Δήμους έχουν ως εξής: Παπάγου- Χολαργού, έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος, Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι, Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.), Σπάτων-Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας, Σαρωνίδας, μια βρεφονηπιοκόμος, Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και 13 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ παιδικούς σταθμούς και Επιδαύρου, μια βρεφονηπιοκόμος.

Ακόμη, προσλήψεις έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης (6 άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» (10 υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (10 άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές, μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).

Παράλληλα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (από δύο έως οκτώ μηνών).

Αναλυτικότερα, έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων:

ΔΕΗ: 1.015 άτομα με 8μήνες σύμβασεις εργασίας για την κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών. Οι συμβασιούχοι θα απασχοληθούν σε σχεδόν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα λιγνιτικά κέντρα, στις τοπικές μονάδες των νησιών, κ.λπ.

Ελληνική Αστυνομία: 26 υπάλληλοι με 8μήνη σύμβαση για την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Δήμο Παγγαίου νομού Καβάλας, 17 άτομα με 2μήνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας (και οδηγοί), Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, 8 εργάτες γενικών καθηκόντων με 2μήνες συμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, 7 άτομα με 2μήνες συμβάσεις με ειδικότητες οδηγών και ανειδίκευτων εργατών στο Σπήλαιο Περάματος του Δήμου Ιωαννίνων, 7 άτομα με 8μήνες συμβάσεις και Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, 15 άτομα με 4μήνες συμβάσεις ειδικοτήτων μηχανικών, χειριστών Η/Υ, νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις τριών γιατρών και τριών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, όπως και η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού για το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος   

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close