Αυτοδιοίκηση

Προεκλογικές εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα του Θέρμου

koi-thermo

                          Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 , η προγραμματισμένη  συγκέντρωση τους συνδυασμού της δημοτικής Αντιπολίτευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Μαραγιάννης, ως εκπρόσωπος και επικεφαλής της παράταξης , μετά την αποχώρηση του κ. Κωνσταντάρα Σπύρου, παρουσίασε σε γενικές γραμμές τη στρατηγική της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας για να κερδηθεί η μάχη των εκλογών και να πραγματοποιηθεί η Αλλαγή στο Δήμο Θέρμου. Επίσης,  τόνισε σε τα παρακάτω:

«…Βρισκόμαστε σήμερα ως παράταξη στην πιο κρίσιμη στιγμή οργάνωσης του αγώνα μας που θα έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο διακυβέρνησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με παράλληλη παρουσίαση του δικού μας εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης του Δήμου.  Εμείς  έχουμε στόχο να υπηρετήσουμε μια άλλη πολιτική για τον τόπο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια πολιτική ανάπτυξης, διαφάνειας, αξιοκρατίας και εντιμότητας στη διαχείριση των κοινών του τόπου μας.

Με ανοίγματα που θα κάνουμε στην κοινωνία και κυρίως προς τους νέους, που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαΐου του 2014.

Η αξιοποίηση  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου των ανθρώπινων πόρων και των υποδομών του, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και πόρων για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας  και η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, είναι μόνο μερικοί από τους τομείς στους οποίους πρέπει να στραφεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και  να δώσει λύσεις σε καίρια προβλήματα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται χαρισματικούς ηγέτες και επώνυμα πρόσωπα για να την υπηρετήσουν. Χρειάζεται συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, διαβούλευση, δημοκρατία ,συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών. Χρειάζεται εμάς τους ίδιους που μένουμε μόνιμα εδώ, ζούμε και βιώνουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Και κυρίως χάραξη μιας πολιτικής που θα υπηρετεί το μόνιμο και το σταθερό και όχι το στιγμιαίο και το επιθυμητό για τον κάθε πολίτη, με αντάλλαγμα την ψήφο του στις εκλογές.

Τέλος ,κάλεσε όλους τους πολίτες να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα της προοπτικής και της ελπίδας και να μείνουν σταθεροί σε αξίες και ιδανικά. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται την ανιδιοτελή προσφορά των πολιτών.

          Το λόγο πήραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Κωνσταντάρας, Φρόσω Γαλάνη και Κων/νος Γλαβάς που τόνισαν την αναγκαιότητα της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας για τη νίκη. Επίσης, μίλησαν οι πολίτες Βαγγέλης Φέρρας, Γιάννης Μελαχρής και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρτιάς κ. Ευθύμιος Φλούδας.

      Πρόθεση για υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο Κ. Μπαλατσός

 Την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού ανακοίνωσε, από το βήμα της συγκέντρωσης της παράταξης της δημοτικής αντιπολίτευσης , την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ.  Πορφύρη και Πρόεδρος του Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  κ. Κων/νος Μπαλατσός. Ο κ. Μπαλατσός  δήλωσε ότι έχει την ικανότητα , την πείρα και τις γνώσεις, ώστε να μπορέσει να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι συναινετικό και ενωτικό.

Ο κ. Κων/νος Μπαλατσός ,συνταξιούχος  ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας  την υπηρέτησε 33 σχεδόν έτη ,ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας και έφτασε ως το βαθμό του Αντιστρατήγου. Υπηρέτησε ως Διοικητής μάχιμων μονάδων πρώτης γραμμής  και ως Ταξίαρχος είχε την ευθύνη της Διεύθυνσης Αστυνομίας δυτικής Αττικής , κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο Δήμο εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου κ. Πορφύρη και ανέλαβε την προεδρία του Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Διακρίθηκε για τη δράση του και για την πετυχημένη εκδήλωση των γιορτών μνήμης του Πατροκοσμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button