ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Προειδοποιεί για νέα ηλεκτρονική απάτη ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου

Δεν έχει τέλος η εφευρετικότητα ορισμένων επιτήδειων οι οποίοι ψάχνουν διαρκώς νέους τρόπους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Εκτός από τις γνωστές μεθόδους εξαπάτησης: α) μέσω τηλεφώνου κάποιος προσποιούμενος πελάτη που θέλει να πληρώσει ηλεκτρονικά, ζητά κωδικούς τράπεζας και αριθμό κάρτας με στόχο να αποσπάσει χρηματικά ποσά από τον λογαριασμό του πολίτη β) προσποιούμενος υπάλληλο λογιστικού γραφείου ζητά κωδικούς taxis, ΙΒΑΝ κτλ. πλέον οι απατεώνες έχουν περάσει σε… άλλο επίπεδο.


Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αγρινίου και Περιχώρων, οι επιτήδειοι στέλνουν μήνυμα στο κινητό του φορολογούμενου, το οποίο μήνυμα χρησιμοποιεί τα λογότυπα του GOV.GR και «ενημερώνει» για επιστροφή φόρου που δικαιούται ο φορολογούμενος, την οποία για να εισπράξει πρέπει να μπει σε ένα link, το οποίο προφανώς είναι ψεύτικο και ή κλέβει τους κωδικούς taxis ή εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στο κινητό του. Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο είναι πιο δύσκολο για τον φορολογούμενο να αντιληφθεί την απάτη.

«Το κράτος οφείλει άμεσα να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Μέχρι όμως αυτό να συμβεί και για να εκλείψει το συντομότερο δυνατό αυτό το φαινόμενο, προτείνουμε στους πολίτες: να μην εμπιστεύονται μηνύματα στο κινητό τους ή στο email τους που προέρχονται (υποθετικά) από το Υπουργείο Οικονομικών και τους χαρίζουν χρήματα» τονίζουν λογιστές και φοροτεχνικοί του Αγρινίου.

Τι συμβουλεύει ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι πολίτες όταν βλέπουν τέτοια μηνύματα είναι να τα διαγράφουν και έπειτα να επισκέπτονται την σελίδα της ΑΑΔΕ να εισέρχονται με τους προσωπικούς τους κωδικούς και να ελέγχουν για νέα μηνύματα στην αντίστοιχη εφαρμογή επικοινωνίας.

Επίσης πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση απάτης θα πρέπει οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button