Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ακάλυπτο από αναισθησιολόγους τις μισές μέρες το νοσοκομείο Μεσολογγίου

Γέμισαν οι κλινικές covid

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχ. Γιαννάκος, με δήλωσή του τονίζει πως στο νοσοκομείο Μεσολογγίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους.

Όπως αναφέρει, υπηρετούν μόνο δύο και τις μισές ημέρες το μήνα «το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο».

Η δήλωση του κ. Γιαννάκου:

«ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ. ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. ΜΙΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΑΠΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ.

Από τα γενικά στα τοπικά λοκνταουν όπως στο ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ.

Πράγματι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα της εκεί περιοχής. Εάν γίνει σωστή ιχνηλάτηση από τον εοδυ θα διαπιστωθούν οι αιτίες της διασποράς. Οι Ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Δεν είναι μόνο η επιβάρυνση από την αύξηση των προσελεύσεων κρουσμάτων κορωνοιου αλλά και την λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό.

Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Το Νοσοκομείο ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών η κάθε μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κορωνοιου η μία και η άλλη για ύποπτα κρούσματα. Γέμισαν και η δύο με θετικά περιστατικά. Τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα.

Μεγάλο πρόβλημα με τους ανασθησιολόγους. Υπηρετούν μόνο δύο και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο. Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κορωνοιο ή με άλλη πάθηση διακομίζεται σε ΑΓΡΙΝΙΟ ή ΠΑΤΡΑ. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά. Φυσικά δεν διαθέτει μεθ το νοσοκομείο.

Μέσα ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button