ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Ο Γιάννης Τσώλος νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου.

Προέδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης Τσώλος, ο οποίος προτάθηκε από τον δήμαρχο Κώστα Λύρο, αντιπρόεδρος ο Κώστας Δαουτίδης που προτάθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση και τον επικεφαλής Νίκο Καραπάνο και γραμματέας ο Πάνος Νούλας που προτάθηκε από την παράταξη του Παντελή Σκαρμούτσου.

Απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μπιλάλης για λόγους υγείας ενώ αποχώρησε από την ψηφοφορία ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Θύμιος Γερολυμάτος ως ένδειξη αντίδρασης για την πολιτική που εφαρμόζεται γενικά στην χώρα.


Η παράταξη του πρώην δημάρχου, “Δήμος για τα Παιδιά μας”, δήλωσε ότι στηρίζει τις προτάσεις για το προεδρείο. Έτσι ο κ. Τσώλος έλαβε 28 σταυρούς, ενώ ένα ψηφοδέλτιο βρέθηκε άκυρο και ένα χωρίς σταυρό. Ο κ. Δαουτίδης πήρε 20 σταυρούς και 11 ψηφοδέλτια ήταν χωρίς σταυρό. Ο κ. Νούλας πήρε 23 ψηφοδέλτια με σταυρό, ενώ βρέθηκαν 6 χωρίς σταυρό και ένα άκυρο. Από την τελευταία αυτή ψηφοφορία απείχε ο Κώστας Ρόμπολας της μείζονος μειοψηφίας.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο κ. Τσώλος ευχαρίστησε όλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατία, στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, εφαρμόζοντας τους νόμους και τα προβλεπόμενα.

Ο κ. Δαουτίδης από την πλευρά του επίσης ευχαρίστησε όλους τους δημότες που τον εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο σε ψήφους, αλλά κυρίως ευχαρίστησε τους 7 συμβούλους της πλειοψηφίας που είχαν το θάρρος να τον ψηφίσουν για την θέση του αντιπροέδρου, όπως είπε ο ίδιος.

Στην συνέχεια έγινε η ψηφοφορία για τις επιτροπές του δήμου, δηλαδή την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι: Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά, Δημήτρης Κονδύλης, Χρήστος Μασαούτης, ενώ ορισμένα μέλη είναι οι: Κώστας Λύρος (πρόεδρος), Σπύρος Βασιλείου και Σπύρος Διαμαντόπουλος και από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι: Νίκος Καραπάνος, Σπύρος Καρβέλης, Γιώργος Καραπαπάς,

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Μέμη Γούργαρη, Γιώργος Παλιούρας και Δημήτρης Ράπτης, ενώ ορισμένα μέλη είναι οι: Αντώνης Αλετράς (πρόεδρος), Νίκος Καραπάνος του Κων/νου και Περσεφώνη Μελαχρή και από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι: Χρήστος Τέγας, Γιάννης Κοντός, Τάσος Σκαρμούτσος.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button