Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ: «Η ζωή ενός ΑμΣΚΠ είναι από μόνη της μια συνεχής πρόκληση»

Η Παγκόσμια Ημέρα Π.Σ. είναι η ετήσια εκστρατεία του Κινήματος των Ανθρώπων που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατάσταση και για τη στήριξη και τη σύνδεση των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν με αυτήν παγκοσμίως.

«Η ζωή ενός ΑμΣΚΠ είναι από μόνη της μια συνεχής πρόκληση και θα πρέπει να είναι πανέτοιμος ανά πάσα στιγμή με δύναμη και σθένος να αντιμετωπίζει με θάρρος και ελπίδα την οποιαδήποτε δυσκολία», λέει η Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ, Μαργαρίτα Καραγιώργου.


Το μήνυμά της:

«Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μια νόσος, που μεταβάλλει τη ζωή ενός πάσχοντα.

Οι βασικότερες προκλήσεις ενός ΑμΣΚΠ είναι να ανακαλύπτει συνεχώς τρόπους να έχει ποιότητα στην καθημερινότητά του.

Πρέπει να μη σταματά την επαγγελματική και κοινωνική ζωή του, να δραστηριοποιείται, να βάζει στόχους, να εκδηλώνει τα συναισθήματά του, να ερωτεύεται, να ψυχαγωγείται και να αντιμετωπίζει την νέα κατάσταση με ρεαλισμό και ευελιξία.

Η ζωή ενός ΑμΣΚΠ είναι από μόνη της μια συνεχής πρόκληση και θα πρέπει να είναι πανέτοιμος ανά πάσα στιγμή με δύναμη και σθένος να αντιμετωπίζει με θάρρος και ελπίδα την οποιαδήποτε δυσκολία.

Συνετό είναι να αποδέχεται τη νόσο και να ανακαλύπτει τρόπους αντιμετώπισής της. Να μάθει να απολαμβάνει το σήμερα, να χαίρεται τις στιγμές τους και να παραμένει ψύχραιμος σε οτιδήποτε αντιμετωπίσει.

Πηγή ενέργειας και ελπίδας στη ζωή του να αποτελέσει η πίστη ότι χρειαζόμαστε όλοι και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε ενωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στα μύρια προβλήματα που μας πολιορκούν , να αντιστεκόμαστε σθεναρά και τελικά να καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού, με Αληθινή Αγάπη, Δύναμη και Κοινωνική Αλληλεγγύη την αξιοπρεπή διαβίωση όλων μας!

Λάβαρό μας, ας είναι το: «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση

Μαργαρίτα Καραγιώργου

Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ»

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ΑμΣΚΠ ΕΕΑΣΚΠ Μαργαρίτα Καραγιώργου