Δυτική Ελλάδα

Πρόεδρος απο την παράταξη "Συμμετοχή" στην Β' ΕΛΜΕ

koi-synelefsi-elme8Ενημερωτικό σημείωμα για το τι συνέβη χθες στην συνεδρίαση για συγκρότηση Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία εκλέχθηκε Πρόεδρος από την “Συμμετοχή” καθηγητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων στην συγκρότηση Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Χτες είχαμε δεύτερη προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ, καθώς αυτή της Τρίτης κατέστη άκαρπη. Χαρακτηριστικό και των δύο συνεδριάσεων ήταν η μη κατάθεση πρότασης για τη θέση του προέδρου από τις δύο πρώτες σε ψήφους παρατάξεις.

Στη δεύτερη συνεδρίαση προτείναμε πρόεδρο, ο οποίος και εξελέγη. Πριν την εκλογή αναφέραμε κάποια σημεία βασικά για την καλή λειτουργία του σωματείου, τη φετινή χρονιά. Πιστεύουμε λοιπόν ότι τα προηγούμενα συμβούλια ήταν πετυχημένα και τις δράσεις που ξεκίνησαν οφείλουμε να τις συνεχίσουμε. Πρέπει επίσης να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια στην επικοινωνία με τους συναδέλφους και στην εξεύρεση νέων ιδεών και τρόπων δράσης.

Η διανομή των ρόλων με ψηφοφορία είχε μάλλον περισσότερο χαρακτήρα αποποίησης ευθυνών. Και αυτό ήταν κάτι που δεν σταμάτησε μόνο στην εκλογή για τη θέση του προέδρου, αλλά συνεχίστηκε και στην εκλογή για τη θέση του ταμία. Τελικώς κάπου εκεί φάνηκε να μην υπάρχει συμφωνία και η συνεδρίαση διακόπηκε και θα επαναληφθεί.

Το είχαμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως και στη ΓΣ της ημέρας των εκλογών. Είμαστε πλέον ελάχιστοι ενεργοί στο σωματείο και αν δεν υπάρξει πνεύμα συνεργασίας, δεν εγκαταλείψουμε παραταξιακά τερτίπια και σκοπιμότητες, δεν αναλάβουμε την ευθύνη του ρόλου μας και δεν φέρουμε νέες ιδέες και κυρίως πρακτικές, τα πράγματα γρήγορα θα οδηγηθούν στη διάλυση.

Δυστυχώς και στις δύο συνεδριάσεις φάνηκαν ξεκάθαρα όλες αυτές οι ελλείψεις και ο κίνδυνος διάλυσης, με ότι αυτό σημαίνει, είναι πλέον ορατός. Δεν μπορεί να υπάρχει αδυναμία στην πρώτη παράταξη να προτείνει πρόεδρο. Δεν μπορεί, τουλάχιστον για να προστατευτεί το κύρος του σωματείου, ο πρόεδρος που εκλέγεται, να μην ψηφίζεται και από τις παρατάξεις που εμφάνισαν αδυναμία να καταθέσουν αντίστοιχη πρόταση.

Να τονίσουμε εδώ, ότι πάγια άποψή μας είναι ότι οι ρόλοι και οι ευθύνες πρέπει να διανέμονται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. Συνεπώς, αναλαμβάνουμε μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που μας αναλογεί, παρότι δεν ήταν η αρχική πρόθεσή μας. Το κάνουμε με υπευθυνότητα για να βγάλουμε το σωματείο από μια δύσκολη κατάσταση και ελπίζουμε να δικαιωθούμε από αυτή την απόφασή μας.

Καλούμε λοιπόν και τις άλλες παρατάξεις, να σταθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, καθώς από τα διαφαινόμενα, προβλέπεται μια δύσκολη χρονιά τόσο για το σωματείο, όσο και για τους συναδέλφους που ανήκουν σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button