ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Πρόεδροι Κοινοτήτων του Αγρινίου τα είπαν με Λιβανό για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή

Με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιο Λιβανό συζήτησαν σήμερα Πρόεδροι Κοινοτήτων του Αγρινίου μέσω τηλεδιάσκεψης για τα σοβαρά προβλήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Καλυβίων κ. Αναστασίου Δημήτριος, Αγγελόκαστρου κ. Κουτούμπας Παναγιώτης, Δοκιμίου κ. Στεφανάτος Δημήτριος, Λεπενούς κ. Σταμάτης Κωνσταντίνος, Στράτου κ. Γιάγκας Γεώργιος, Οχθίων κ. Αδάμος Χρήστος και Γουριώτισσας κ. Καλογεράκης Δημήτριος.


Κατά τη συζήτησή οι Πρόεδροι ενημέρωσαν τον βουλευτή αναλυτικά για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους.

Με πρωτοβουλία του κ. Λιβανού δημιουργήθηκε οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί από κοινού για την επίλυση του προβλήματος και την οικονομική στήριξη των παραγωγών από την καταστροφή.

Επιπλέον, την αμέσως επόμενη φορά που ο βουλευτής θα βρεθεί στον νομό, συμφωνήθηκε να γίνει αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες, ενώ ο κ. Λιβανός, διαβεβαίωσε, ότι όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών παραγωγών και αγροτών και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση και προστασία τους.

Επιπλέον, αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα αλλά και προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των εσπεριδοειδών του κάμπου του Αγρινίου, ο βουλευτής τόνισε τη σημασία να χτιστεί ενιαία ταυτότητα για τα τοπικά προϊόντα μέσω και της ενίσχυσης ισχυρών συνεργατικών σχημάτων, κάτι που όπως είπε θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς και το εισόδημά τους.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button