Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προχωρούν τα δυο νέα ξενοδοχεία στον Μύτικα (φωτο)

Προχωρούν οι επενδύσεις του 4άστερου και 5άστερου ξενοδοχείου στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Ευοίωνες οι προοπτικές του τουρισμού στον Μύτικα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το 4άστερο κατάλυμα που είναι υπό ανέγερση εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Βούρκο ή Παλιομάγαζα» στην Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα δίπλα στο κάμπινγκ «Αλυζία». Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 21 δωμάτια (16 δίκλινα, 5 τρίκλινα) με 47 κλίνες. Θα περιλαμβάνει πισίνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο και πολλές άλλες παροχές.

Επίσης το 5άστερο κατάλυμα ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.», που είναι υπό ανέγερση εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Αγία Σοφία» στην Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας. Η δυναμικότητα της μονάδας είναι 154 κλίνες, θα περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο 450 θέσεων, χώρους άθλησης, εστιατόρια, αναψυκτήρια κ.α.

Όμως σε διαδικασία ανακαίνισης βρίσκεται το ιστορικό μεγάλο Ξενοδοχείο «ΣΙΜΟΣ», στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, το οποίο την νέα τουριστική σαιζόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα είναι σε λειτουργία.
Επίσης στον πάνω Μύτικα, στην θέση περιβόλια, συμπατριώτης μας Μυτικιώτης έχει στα σκαριά μεγάλη επένδυση σε τουριστικό κατάλυμα και ελπίζουμε σύντομα να τον δούμε να ξεκινά τις εργασίες.
Οι ιδιώτες επενδυτές λοιπόν ρισκάρουν και επενδύουν στον Μύτικα και δυστυχώς αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν, δηλαδή πρώτα οι ιδιώτες να κάνουν κινήσεις, να επενδύσουν, να ρισκάρουν και μετά ίσως ”ξυπνήσουν” οι τοπικοί μας άρχοντες και πράξουν το καθήκον τους, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Η τοπική διοίκηση έχοντας όραμα για τον τόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και οι ιδιώτες να έρχονται κατόπιν να επενδύουν.
Φυσικά όταν μιλάμε για δημιουργία προϋποθέσεων, μιλάμε για όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και που ως τώρα με εγκληματική αμέλεια δεν έχουν προχωρήσει, αλλά τώρα σιγά σιγά φαίνεται κάποιες να δρομολογούνται και για κάποιες δυστυχώς έχουμε μόνο σκοτάδι.
Οδική σύνδεση Αλυζίας με Ιόνια Οδό στο ύψος του κόμβου Κουβαρά, βιολογικός Μύτικα, Κανδήλας και Βάρνακα, τουριστικό αγκυροβόλιο Μύτικα, επέκταση σχεδίου πόλης Μύτικα και εφαρμογή υφιστάμενου σχεδίου, αξιοποίηση παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα-Αρχοντοχωρίου ως Ξενοδοχείο «Θεσμός», νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα, νέο κτίριο Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μύτικα κ.α.


mytikaspress.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button