Αυτοδιοίκηση

Προχωράει η αποχέτευση για Καινούργιο – Παναιτώλιο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του αναδόχου, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Οικισμών Καινούργιου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων» του οποίου καθολικός διάδοχος είναι ο Δήμος Αγρινίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος με κόστος 4.831.452,45 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Θα πρέπει να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνουμε επί της ουσίας το τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και υποβάθμισης της λίμνης Τριχωνίδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής επεσήμανε πως το «επιλέξιμο έργο  περιλαμβάνει την αποχέτευση του υπόλοιπου εσωτερικού δικτύου του Δ.Δ. Καινούργιου και του Δ.Δ. Παναιτωλίου και τον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Αγρινίου, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται μελλοντικά να παραλάβει και τα λύματα του Δ.Δ. Νέας Αβόρανης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τόνισε πως «μέσω των κύριων αγωγών μεταφοράς προβλέπεται να μεταφερθούν επίσης μελλοντικά και τα λύματα των υπόλοιπων βόρειων παραλίμνιων Δ.Δ που ανήκουν στο Δήμο Παραβόλας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button