Γεγονότα

Προαστιακός στην Αιτωλοακαρνανία;

epi-treno-dokimiΕνδιαφέρον ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για να λειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση του Αγρινίου με το Μεσολόγγι

Μια ενδιαφέρουσα είδηση για την Αιτωλοακαρνανία, βγήκε από  η συνάντηση  που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τους προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Πέραν των ανακοινώσεων που έγιναν για την Αχαΐα, συζητήθηκε και η πιθανότητα να λειτουργήσει προαστιακός σιδηρόδρομος Αγρίνιου – Μεσολογγίου

po-katsifaras-ose-ergoseΣυγκεκριμένα, το ζήτημα της λειτουργίας γραμμής Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο τμήμα Μεσολόγγι – Αγρίνιο, τέθηκε σήμερα στη συνάντηση από τονΠεριφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

Πρόκειται για μία πρόταση στην οποία υπήρξε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και συμφωνήθηκε να υποβληθεί αίτημα από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, θα ξεκινήσει άμεσα από τις Υπηρεσίες η εκτίμηση για την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου, θα υλοποιηθεί μελέτη βιωσιμότητας και εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν, θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενταχθεί προς χρηματοδότηση το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close