Δυτική Ελλάδα

Πρέσβης των Η.Π.Α στη Νορβηγία ο Nαυπάκτιος ομογενής Γιώργος Τσούνης

po-tsounis

Προσωπική επιλογή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, φαίνεται πως αποτελεί ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσούνης με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας, για την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Νορβηγία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη το διορισμό του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, Γιώργου Τσούνη, ως Πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία. Ο διορισμός του πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία και οι σχετικές ακροάσεις στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.


Ο Γιώργος Τσούνης, δραστηριοποιείται στα ξενοδοχεία και τα ακίνητα και έχει ενεργή ανάμειξη στις δραστηριότητες του ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Chartwell Hotels, LLC, που δημιουργεί και διευθύνει ξενοδοχεία για τις αλυσίδες Hilton, Marriott και Intercontinental στις Βορειοανατολικές και Μεσοατλαντικές πολιτείες της Αμερικής.

Συμμετέχει δραστήρια σε διάφορους οργανισμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και διατηρεί φιλικές σχέσεις με δεκάδες μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, όπως και τοπικούς πολιτικούς. Πέρυσι, μαζί με τον Ντέινις Μιλ, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στα να αρθούν τα εμπόδια και να προχωρήσει η συμφωνία με την Αρχή Λιμένων Νέας Υόρκης, για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο.

Το 2011 βραβεύτηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής για τη μεγάλη του προσφορά προς την Κύπρο. Το βραβείο του το επέδωσε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

http://lepantomag.gr/

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button