Πρεμιέρα τη Δευτέρα με self test για τα Λύκεια – Έτσι θα επιστρέψουν στις αίθουσες μαθητές και καθηγητές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου με self test σε μαθητές και καθηγητές και αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι απολυμάνσεις στα σχολεία ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά και τους καθηγητές. «Πρώτη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Με το άνοιγμα γίνονται απολυμάνσεις. Όταν μία σχολική μονάδα κλείσει την ίδια μέρα πηγαίνει ομάδα και την απολυμαίνει» είπε στο OPEN o αντιδήμαρχος Αθηναίων Mανώλης Kαλαμπόκας.


Πώς θα ανοίξουν τα Λύκεια

Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν τα μαθήματα στην τάξη με 2 υποχρεωτικά self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η προσέλευση στους χώρους του σχολείου θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ και υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα.

Η διαδικασία που πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες, αφού γίνει το τεστ στο σπίτι είναι η εξής: Μπαίνουν στην σελίδα: www.self-testing.gov.gr. Εκεί αφού συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το ΑΜΚΑ, καταχωρούν το αποτέλεσμα του τεστ. Στην συνέχεια μέσω της εφαρμογής εκτυπώνουν την σχετική βεβαίωση την οποία θα πρέπει να έχει μαζί του ο μαθητής κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Παράλληλα υποχρεωτική είναι και η τήρηση των ήδη γνωστών μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού όπως:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • χρήση αντισηπτικών,
  • σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
  • ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων.

Πώς κάνουμε το self test στο σπίτι

Βίντεο με τον τρόπο που οι πολίτες θα κάνουν το self test έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. Στο βίντεο, η γιατρός του ΕΟΔΥ Αικατερίνη Στάρκα παρουσιάζει βήμα – βήμα την διαδικασία των self test από τους πολίτες.

Μετά το Πάσχα η συζήτηση για Γυμνάσια και Δημοτικά

Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των λυκείων σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων», είπε η κ. Κεραμέως μιλώντας χθες 8/4 στον ANT1, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως το υπουργείο Παιδείας δεν θα εισηγηθεί επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων πριν το Πάσχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: self test σχολεία