Uncategorized

Πράσινο φως για τις φυλακές

po-dimotiko19-6-12b

Κατά πλειοψηφία σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αγρίνιου έλαβε μια πρώτη απόφαση για την παραχώρηση έκτασης 280 στρεμμάτων στην δημοτική ενότητα Αγγελοκάστρου για την δημιουργία φυλακών. Ενστάσεις από την αντιπολίτευση.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε την πλέον ακατάλληλη ώρα εξαιτίας του αγώνα του Παναιτωλικού και εκτός ημερησίας διάταξης, ο δήμαρχος Αγρίνιου Παύλος Μοσχολιός έφερε και το θέμα των εξελίξεων στην ΕΡΤ, ζητώντας την έγκριση ψηφίσματος κατά του κλεισίματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα , εξηγώντας τους λόγους που η ΕΡΤ, παρά τις όποιες αλλάγες απαιτείται να είναι ανοιχτή και να λειτουργεί. Τα βασικά σημεία του ψηφίσματος έγιναν δεκτά και από την αντιπολίτευση με κάποιες επιφυλάξεις όμως, με τον κ. Καζαντζή συγκεκριμένα να λέει πως η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει στην ΕΡΤ, αλλά όχι έτσι και τον κ. Νικάκη να χαρακτηρίζει την κίνηση της κυβέρνησης «χουντική».

po-dimotiko19-6-12a

Ο κ. Καλατζής δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν βγήκε στον δρόμο για τους χιλιάδες απολυμένους των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Στο πρώτο και κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Αγρινίου εισηγήθηκε την πρόταση για να εγκριθεί καταρχήν η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο Αγγελόκαστρο για την ανέγερση σωφρονιστικού καταστήματος. Ο δήμαρχος επιχειρηματολόγησε  σχετικά μιλώντας για τα οφέλη που θα υπάρχουν,  όπως οι θέσεις εργασίας, η ανταποδοτικότητα κλπ. Επισήμανε ακόμα ότι προβλέπεται η δημιουργία τοπικού ρυμοτομικού , ώστε όλη η έκταση να αξιοποιηθεί με χρήσεις σχετικές με το σωφρονιστικό κατάστημα. Διευκρίνισε ακόμη πως το θέμα θα ξαναέρθει και άλλες φορές στο δημοτικό συμβούλιο μιας και η σχετική διαδικασία από το υπουργείο Δικαιοσύνης τώρα ξεκινά.

po-dimotiko19-6-12d

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αν και είπε πως η παράταξη δεν είναι αντίθετη για την δημιουργία των φυλακών εντός των ορίων του δήμου Αγρινίου, επεσήμανε πως υπάρχουν αρκετά αόριστα και θολά σημεία. Σημείωσε για παράδειγμα πως για το θέμα δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση , όπως και το ότι η περιοχή δικαστικά αλλά και διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Μεσολογγίου και ότι η δημιουργία των φυλακών εκεί θα ενισχύσει το πρωτοδικείο του Μεσολογγίου με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες και για το εφετείο. Τέλος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Β. Νικάκης  εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της παράταξης στο ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν  την στιγμή που κλείνουν σχολεία, εμείς να ανοίγουμε φυλακές.

po-dimotiko19-6-12e

Στην ίδια συζήτηση υπέρ της δημιουργίας των φυλακών επιχειρηματολόγησε  και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Λεωνίδας Υφαντής.

Η καταρχήν  έγκριση της παραχώρησης της έκτασης στο υπουργείο Δικαιοσύνης πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της παράταξης Μοσχολίου,  αλλά και την ψήφο του Θ. Σεϊτανίδη από την μείζονα αντιπολίτευση.

po-dimotiko19-6-12c

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button