Δυτική Ελλάδα

Mε επιτυχία η Συνδιάσκεψη Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας στο Αγρίνιο (φωτο)

dscn4490

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα – περιφερειακή Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου την 22-10-2016 και ώρα 10.30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Συμμετείχαν 20 Σύνδεσμοι και ενώσεις Αποστράτων από την Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

dscn4495

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυναν: ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Αιτωλ/νίας κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ακαρνανίας  Αστυν. Δ/ντής κ. Δημήτριος Παπαευθυμίου και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αντ/γος ε.α. κ. Γρηγόριος Αναγνώστου.

epi-apostratoi-syndiaskepsi1

–        Μίλησε ο Αναπλ. Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κων/νος Γρίβας με θέμα «Ο εθνικός ρόλος της Αστυνομίας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον».

Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες για το ήθος και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο δύο (2)  μέλη που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διατεταγμένης Υπηρεσίας και υπέστησαν μόνιμες και βαριές βλάβες στην υγεία τους.

–        Αναλύθηκαν όλα τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά ζητήματα κυρίως υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιουργεί ο Ν.4387/16.

–        Αναλύθηκαν οργανωτικά ζητήματα, ζητήματα νομικής διεκδίκησης στη βάση των αντισυνταγματικών Νόμων σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

epi-apostratoi-syndiaskepsi2

Κατατέθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι επιβάλλεται να γίνει η επανασύνδεση των συντάξεων των αποστράτων με τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και η επαναφορά του επαγγελματικού ταμείου (ΤΕΑΠΑΣΑ).

“Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων, τα πολυάριθμα μέλη και φίλοι παρακολούθησαν την εκδήλωση και τα εποικοδομητικά συμπεράσματα που προέκυψαν αποδεικνύουν περίτρανα την επιτυχία της.”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τοπικού Συνδέσμου Αποστράτων.

epi-apostratoi-syndiaskepsi3

epi-apostratoi-syndiaskepsi4

epi-apostratoi-syndiaskepsi5

epi-apostratoi-syndiaskepsi6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close