Αγορά

Πού πρέπει να μετακομίσω;  Πέντε ερωτήματα που θέλουν απάντηση

Εάν σκέφτεστε αυτήν την ερώτηση, δεν είστε μόνοι. Κάθε χρόνο, χιλιάδες Έλληνες σκέφτονται να μετακομίσουν σε μια νέα πόλη ή σε μέρος της χώρας.

Με τόσες πολλές μοναδικές πόλεις, προάστια και κωμοπόλεις, η απόφαση να πάτε σε ένα μέρος για να ζήσετε μπορεί να είναι πρόκληση. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να εργαστείτε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μόλις αποφασίσετε για μια γενική περιοχή ή / και μια λίστα με πιθανές πόλεις για μετακόμιση, φροντίστε να αναρωτηθείτε αυτές τις πέντε ερωτήσεις παρακάτω.

Μπορώ να ζήσω εκεί (άνετα);

Μην ρωτάτε αν μπορείτε ή όχι να ζήσετε εκεί. Αναρωτηθείτε εάν μπορείτε ή όχι να ζήσετε εκεί άνετα. Με άλλα λόγια, μπορείτε πραγματικά να αντέξετε οικονομικά να ζήσετε καλά στην πόλη (ή τις πόλεις) που σκέφτεστε να φτιάξετε το νέο σας σπίτι; Το κόστος ζωής της περιοχής, οι τιμές των ακινήτων, τα μηνιαία έξοδά σας και το μηνιαίο εισόδημά σας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη μετακόμιση. Λάβετε υπόψη ότι μια ακριβή πόλη (ή μια πόλη με υψηλό κόστος ζωής) μπορεί να έχει κατοίκους που κερδίζουν περισσότερα από το μέσο όρο σε μηνιαία βάση. Όταν ψάχνετε για μετακομίσεις Αθήνα να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Εκτός από το κόστος ζωής, φροντίστε επίσης να λάβετε υπόψη το δυναμικό σας και τους μέσους μισθούς για θέσεις εργασίας στη βιομηχανία σας στη νέα πόλη. Οι τιμές των κατοικιών και οι τιμές ενοικίασης είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας κόστους. Εάν οι τιμές στέγασης υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό σας, τότε ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε να μεταβείτε σε άλλη πόλη ή περιοχή

Οι κάτοικοι απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα ζωής;

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πού να μετακομίσετε είναι η ποιότητα ζωής ενός τόπου. Σε τελική ανάλυση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μεταβείτε σε μια πόλη όπου η ποιότητα ζωής σας υποφέρει. Οι παράγοντες ποιότητας ζωής περιλαμβάνουν οτιδήποτε επηρεάζει τη σωματική και ψυχική σας ευεξία και ευτυχία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τα πάντα, από τις ανέσεις μιας πόλης και τα υπαίθρια πάρκα έως τις στατιστικές καιρού και εγκληματικότητας.

Είναι ισχυρή η αγορά εργασίας;

Σκοπεύετε να εργαστείτε; Εάν ναι, σκεφτείτε πόσο ισχυρή είναι η αγορά εργασίας στη νέα πόλη. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας στη βιομηχανία σας; Οι τοπικές εταιρείες προσλαμβάνουν υποψηφίους με τα προσόντα σας; Πόσο υψηλοί είναι οι μέσοι μισθοί στην πόλη; Έχετε επαγγελματικές συνδέσεις στην περιοχή; Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι σημαντικές για να εξετάσετε κατά την αξιολόγηση της αγοράς εργασίας μιας πόλης. Επίσης κοιτάξτε αν τα έπιπλα σας χρειάζονται χώρο για να τα φυλάξετε θα πρέπει να ψάξετε εταιρεία για αποθηκεύσεις οικοσκευών.

Πώς είναι η υγειονομική περίθαλψη;

Η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν όταν αποφασίζετε πού να μετακομίσετε. Από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης (δηλαδή την ποιότητα των γιατρών και των ιατρών) έως τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης (δηλαδή τα νοσοκομεία και τα ιατρικά γραφεία), όλες οι πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να αξιολογούνται πριν μετακομίσετε σε μια νέα πόλη ή πολιτεία. Φροντίστε επίσης να λάβετε υπόψη σας τις συγκεκριμένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. Χρειάζεται η οικογένειά σας εξαιρετική παιδιατρική φροντίδα; Υπάρχει ποιοτικό νοσοκομείο κοντά; Αυτοί είναι οι τύποι ερωτήσεων που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε μια μετακόμιση.

Έχει το είδος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού που ψάχνω;

Τέλος, έχει η πόλη τον τύπο περιβάλλοντος που αναζητάτε σε ένα σπίτι; Αυτή η απάντηση θα εξαρτηθεί από τις ατομικές ανάγκες και την κατάστασή σας στη ζωή. Για παράδειγμα, οι οικογένειες που αναζητούν οικογενειακές κοινότητες με επίκεντρο τα παιδιά είναι πιο πιθανό να το βρουν στα προάστια σε αντίθεση με το κέντρο της πόλης. Ενώ, οι νέοι επαγγελματίες που θέλουν να ζήσουν σε ένα μέρος με πολλά μπόνους και έντονη νυχτερινή ζωή είναι πιο πιθανό να το βρουν σε αστικό περιβάλλον σε αντίθεση με μια μικρή πόλη ή προάστιο. Άλλα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα που πρέπει να κάνουμε περιλαμβάνουν τον καιρό και το κλίμα, τα δημογραφικά στοιχεία και τον πληθυσμό και εάν είναι ένα συντηρητικό ή φιλελεύθερο περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button