Pressαρίσματα

«Που είναι ο δήμος, η Περιφέρεια, το κράτος, η Ε.Ε.;» Ε;

broxi-dromos

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από όταν ένα από τα δραστήρια site της Αιτωλοακαρνανίας είχε βάλει κάποιες φωτογραφίες από αστυνομικούς και πυροσβέστες να ξεβουλώνουν κάτι φρεάτια στην παλιά εθνική οδό.
Υπήρχε φανερή αγανάκτηση στο κείμενο για το ότι δεν ήταν στην περιοχή οι αρμόδιοι. Το κείμενο κατέληγε με το ερώτημα «που είναι η Περιφέρεια;», γιατί για το επαρχιακό και το εθνικό δίκτυο είναι όντως η Περιφέρεια υπεύθυνη.
Με κίνδυνο όμως να χαρακτηριστούμε εκτός κλίματος θα το πούμε-η στήλη δηλαδή, μόνοι μας, όχι κανένας άλλος. Πού είναι το κακό πυροσβέστες να καθαρίζουν κλαριά και φερτά υλικά από φρεάτια και άλλα δύσκολα σημεία την ώρα μάλιστα που ρίχνει …αρκούδες από τον ουρανό; Αν δεν κάνουμε λάθος το συμβάν γινόταν ενώ έβρεχε πολύ στη περιοχή και οι άνδρες των δύο σωμάτων ασφαλείας έπρεπε να ενεργήσουν άμεσα. Πού είναι το κακό λοιπόν; Ότι πήρε σκούπα ο πυροσβέστης;
Σόρι κιόλας αλλά έπρεπε να πάρουν την Περιφέρεια εκείνη την ώρα να στείλει ένα μηχάνημα με αστραπιαία ταχύτητα ή ήταν καλύτερα(σίγουρα για τους πυροσβέστες, μπράβο στους αστυνομικούς που βοήθησαν)να επιληφθούν άμεσα; Μήπως ο κατακερματισμός των ευθυνών και το περίφημο «πού είναι το κράτος;» σε όλα τα πράγματα είναι σύμπτωμα μιας χώρας όπου κανένας δεν πιάνει με το χέρι του τίποτε και περιμένει τα πάντα από «τους υπεύθυνους», με αποτέλεσμα όλοι να είναι ανεύθυνοι και να παρανομούν; Αλλά θα μου πεις σε μια χώρα που τα 2/3 του πληθυσμού έχουν κάποια σχέση οικονομική (μισθό, επίδομα, πρόγραμμα, έργο) με το κράτος αυτά συμβαίνουν.

Να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο έγινε και στην πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων Αγράφων, Αμφιλοχίας και Καρπενησίου με τους αντίστοιχους τρεις Αντιπεριφερειάρχες για το πώς θα αναπτύξουν όλοι μαζί το «τριεθνές» της περιοχής. Εκεί ήρθε στην κουβέντα και το μαύρο χάλι που έχει ο δρόμος προς το Χαλκιόπουλο και ακόμα χειρότερα από κει και πάνω. Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης(που δεν είναι κι ο άνθρωπος που χρωστάει και πολλές καλές κουβέντες γενικώς…)εξήγησε ότι όσο έχει ασχοληθεί η σημερινή Αντιπεριφέρεια με την περιοχή δεν έχει ασχοληθεί άλλος φορέας στο παρελθόν, πράγμα που το αποδέχτηκαν και πολλοί από τους ντόπιους και τους παριστάμενους.
Διότι είναι άλλο πράγμα οι φωνές και η απαίτηση για να γίνει ο δρόμος-το χάλι του δρόμου θα έπρεπε να είναι τρελός κάποιος για να το αμφισβητήσει-και άλλο το «δεν είστε πουθενά», «αδιαφορείτε», «δεν ντρέπεσθε; δεν αισχύνεσθε;», κλπ, κλπ. Η κ. Σταρακά εξηγούσε για πόσο διάστημα δεν μπορούσε να βγει καμιά εργολαβία και στη συνέχεια πώς ενώ υπάρχει εργολαβία έχει συνεχή φαινόμενα που δεν επιτρέπουν να γίνει τίποτε. Ε, και οι κάτοικοι, όπως και οι φιλοξενούμενοι για την σύσκεψη, το αποδέχτηκαν. Σαφώς και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις αλλά θαύματα δεν μπορούν να γίνουν ούτε από δημάρχους ούτε από Περιφέρειες. Οπότε, αν μπορούμε να ξεβουλώνουμε κανένα φρεάτιο ας το κάνουμε κι ας φοράμε στολή!
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Παρεμπιπτόντως ας ρωτήσει και κανένας άλλος, πλην του δημάρχου Μεσολογγίου, γιατί η ΔΕΗ αδειάζει τα φράγματα στην περιοχή εδώ και μέρες για να μην πλημμυρίσουν, χωρίς να πληρώνει ούτε σεντς για όσα προκαλεί στο περιβάλλον και τις καλλιέργειες…

η συντακτική επεμβατική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button