Pressαρίσματα

Πότε προλάβατε ρε παιδιά και τον πήρατε τον καφέ;

epi-kafesΤελικά μερικοί τις ανατιμήσεις τις προλαβαίνουν στο φτερό. Τουλάχιστον ένα καφέ στο Αγρίνιο πρωί-πρωί σήμερα είχε τον καφέ για “έξω”  20 λεπτά ακριβότερο από χθες. Εννοείται δηλαδή ότι πρόλαβε κι έβαλε την ανατίμηση που ισχύει από το ξεκίνημα του ’17. τον μποναμά στις καφετέριες. αυτά τα 3-4 ευρώ στο κιλό.
Ναι, αλλά πότε τον αγόρασε τον καφέ αυτός ο άνθρωπος που τον πούλησε σήμερα με αύξηση; Αφού από σήμερα μπαίνει ο φόρος στην δική του αγορά! Θα μας τρελάνουν μερικοί;
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν το έκαναν όλοι  (όπως δεν είναι και όλοι που δεν δίνουν με καφέ έξω το νεράκι που προβλέπεται…) Αλλά αυτό το πράμα, με το που ανακοινώθηκε ο νέος φόρος να είναι ο άλλος, σαν έτοιμος από καιρό, να…μπουμπουνήξει το 20λεπτο δείχνει πρεμούρα. Η μεγάλη απορία, βέβαια, είναι πού θα πάει ο “καθιστός” ο καφές γιατί 4 ευρώ στο κιλό πρέπει να κάνεις τον επιμερισμό-όπως μας τον εξήγησε επαγγελματίας: οι μεζούρες που βγαίνουν για εσπρέσο είναι περίπου 20 στο κιλό και φρέντο είναι 60. Στον εσπρέσο είναι είκοσι λεπτά του ευρώ αλλά στον φρέντο είναι κάπου επτά λεπτά. Θα βάλει κανείς αύξηση επτά λεπτά; Μήπως πρέπει να αρχίσουν να παίζουν και τέτοιες τιμές; Δηλαδή, μήπως πρέπει να διαβάζουμε π.χ. τιμή φρέντο 2,85 ευρώ από δω και πέρα;
Προβληματισμό θέτουμε(ή τίθουμε που λέει και μια ψυχή) διότι ο καφές και η εστίαση είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας.
Τελικά, μήπως όντως έτσι θα τελειώσουν αυτό τον τρόπο ζωής και χτυπάνε και το καφεδάκι που είχε μείνει, όσο είχε μείνει; Να δούμε πως θα αντιδράσουν και οι μαγαζάτορες πάντως…
η συντακτική ντεκαφεϊνέ μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button