Δυτική Ελλάδα

Ποταμούλα :Το ποτάμι στά "Στενά" (φωτο-video)

koi-potamoula-potami (640 x 441)Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να ταυτίζεται, παραδοσιακά, με τα νησιά και τη θάλασσα, όμως οι ορεινές ομορφιές της χώρας μας, αποτελούν πρόκληση και μια διαφορετική πρόταση για ελκυστικές εξορμήσεις στις ορεινές περιοχές της και τα ποτάμια της, η ιδέα για «μπάνιο στα βουνά» γίνεται επιλογή και για το καλοκαίρι.

 

 

Ανάμεσα από την Ποταμούλα και το Μαλευρό βρίσκονται τα κοινώς λεγόμενα ”ΣΤΕΝΑ” (επειδή χωρίζονται από δύο μεγάλα ισομερή βράχοι) όπου περνά ο Ποταμός Ζέρβας και συνεχίζει ως το γεφύρι της Φραγκόσκαλας ως τον Αχελώο Ποταμό.

 

 

 Ένα μαγευτικό τοπίο που αξίζει να δει κανείς για τους λιγότερο τολμηρούς ή τους μη εξοικειωμένους με ορεινές πεζοπορίες, υπάρχουν πάντα οι φιλόξενες υδάτυνες ”Κολυμπήθρες”.

(η πρώτη ”Πύλη” των Στενών…)

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Σοφρώνη για τις υπέροχες
φωτογραφίες με το πραγματικά μαγευτικό τοπίο….

Εδώ βλέπουμε την δεύτερη ”Πύλη” των Στενών…

 

Οι «πύλες» των Στενώνβρίσκονται 2,7 χιλιόμετρα απόσταση από τον κεντρικό Ναό του Χωριού μας. Το καλοκαίρι είναι ιδανικό μέρος για δροσερές βουτιές αλλά και για ψάρεμα.Εκεί ορίζονται  και τα σύνορα μεταξύ Ποταμούλας και Μαλευρού. 

 


Ένα καταπληκτικό Βίντεο στο youtube της Ποταμούλας  που μαρτυρεί το μαγευτικόοπίο, ένα τοπίο που σε σαγηνεύει με τις φυσικές ομορφιές του. 
 

http://skouteranews.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button