Ποταμούλα: Γιόρτασε το γραφικό ξωκλήσι της Λάτας (φωτο, video)

Το εξωκλήσι του Άη Θανάση στη Λάτα είναι χτισμένο σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ξαπλώνει νωχελικά μέσα στο καταπράσινο τοπίο.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο παλιό ξωκλήσι μιας και ο καιρός ήταν σύμμαχος και ο δρόμος με άνετη πρόσβαση.


Ο  πατήρ Φώτιος Σωφρόνης με καταγωγή από την Ποταμούλα, εφημέριος του Ι.Ναού Αγίας Παρασκευής Λυσιμαχείας, με τον εφημέριο πατήρ Ευστάθιο τέλεσαν την πανηγυρική θεία λειτουργία. Στο τέλος τελέστηκε τρισάγιο στον κοιμητήριο της Λάτας.

Στο προαύλιο χώρο του εξωκλησιού, προσφέρθηκαν, λουκούμια , νερό, τσίπουρο, κρασί, σουβλάκια, σαλάτες και κόκκινα αυγά. Από τα ασύρματο ηχείο έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια που έδωσαν ξανά ζωή στο ρημαγμένο πια, παλιό χωριό της Λάτας με χορό και υπέροχη διάθεση από τους σχεδόν διακόσιους προσκυνητές.

«Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να αποθανατιστούν σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Γιατί το τοπίο της Λάτας είναι υπέροχο, η βλάστηση ευωδιαστή και η θέα φανταστική, από κάθε σημείο της!», όπως αναφέρει το τοπικό blog potamoula.

Ο Φίλιππος Αναγνωστόπουλος και οι επίτροποι Κώστας Αναγνωστόπουλος , Κώστας Σοφρώνης, Θανάσης Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Καρδαράς, ο Μπάμπης Πρατάρης, ο Γεώργιος Ε. Σωφρόνης πρόσφεραν τα εδέσματα και έστησαν την υπέροχη δωρεάν διοργάνωση. Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος προσφέρθηκε να ψήσει τα σουβλάκια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο μέσα από τον φακό του potamoulanews:

Περισσότερες εικόνες στο potamoulanews.blogspot.com

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ποταμούλα