ΕξελίξειςΠολιτική

"Ποτάμι Αύριο": Τι λένε τα στελέχη του Ποταμιού που δεν θέλουν προσχώρηση στο ΚΙΝΑΛ

potamiavrio-larisa2

Συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας παραχώρησε το πολιτικό ρεύμα «Ποτάμι Αύριο», κίνηση αποτελούμενη από στελέχη του Ποταμιού από ολόκληρη την Ελλάδα που διατυπώνει διαφορετική άποψη για την προσχώρηση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο πάνελ βρέθηκαν συγκεκριμένα ο Κώστας Μπαζάκης, Γραμματέας της Τ.Ο. Λάρισας, η Βίκυ Αγγέλη, Γραμματέας της Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της ΜΕΣΥΑ (αντίστοιχο όργανο της ΚΕ άλλων κομμάτων), ο Νικήτας Κάλφας, Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου και μέλος της ΜΕΣΥΑ, ο Δημήτρης Λαζαρίδης, μέλος της Τ.Ο. Β’ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Τσαούσης, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και μέλος της ΜΕΣΥΑ και ο Αποστόλης Γαλάρης, Γραμματέας της Τ.Ο. Ιωαννίνων και μέλος της ΜΕΣΥΑ από τη Νεολαία. Στην αίθουσα βρέθηκαν επίσης κι άλλα στελέχη – μέλη της κίνησης ενώ η συνέντευξη καλύφθηκε από πολλά ΜΜΕ της Λάρισας αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας.

Αφού έγινε μία εισαγωγική παρουσίαση του ρεύματος από τον οικοδεσπότη κο Κώστα Μπαζάκη, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρισταμένων στο πάνελ αλλά και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα:potamiavrio-larisa1Η κα Βίκυ Αγγέλη ανέγνωσε το ιδρυτικό κείμενο της κίνησης «Ποτάμι Αύριο», στο οποίο αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε όσα έλαβαν χώρα από την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι και το συνέδριό του: «Είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή του Ποταμιού στην όλη διαδικασία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος, με την κρίσιμη μάζα της ελληνικής κοινωνίας να μας γυρίζει κυριολεκτικά την πλάτη και εν τέλει να τελούμε ερήμην αυτών που θα έπρεπε να εκπροσωπούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κος Νικήτας Κάλφας συμπλήρωσε τις παραπάνω αναφορές, εστιάζοντας στην εξέλιξη των σχέσεων Ποτάμι – Κίνημα Αλλαγής. Τόνισε: «Σήμερα, επί της ουσίας, το Ποτάμι δε λειτουργεί, με ευθύνη της ηγετικής ομάδας. Η κοινοβουλευτική του παρουσία είναι σαφώς υποβαθμισμένη λόγω ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται στο Κίνημα Αλλαγής και φαίνεται πως απέκτησε πλέον ημερομηνία λήξης».
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αμέσως μετά, ο κος Δημήτρης Λαζαρίδης, αφού έκανε κάποιες συμπληρωματικές επισημάνσεις, διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της Κοινωνίας Αξιών κου Στέλιου Φενέκου (το κόμμα με το οποίο ξεκίνησε να συνεργάζεται το Ποτάμι μέχρι τη συμπόρευση με το Κίνημα Αλλαγής), όπου – μεταξύ άλλων – σημειώνονται τα εξής: «Η Κοινωνία Αξιών κι εγώ προσωπικά αντιμετωπίζουμε θετικά τις κινήσεις των στελεχών του Ποταμιού που έχουν ως σκοπό τον απεγκλωβισμό του και την απομάκρυνσή του από λογικές παλαιοκομματισμού και επικροτούμε κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισης του πραγματικά προοδευτικού – μεταρρυθμιστικού χώρου».

Με το πέρας των εισηγήσεων των τριών ομιλητών, οι κκ Γιώργος Τσαούσης και Αποστόλης Γαλάρης, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Καμία απόφαση συλλογικού οργάνου δεν έχει ληφθεί στο Ποτάμι για την προσχώρησή του στο Κίνημα Αλλαγής παρά μόνο μία στήριξη – ανοχή στην υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την ηγεσία του νέου φορέα», τόνισε ο πρώτος, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά – αναφορικά με το ρεύμα «Ποτάμι Αύριο» – ότι «εμείς είμαστε το Ποτάμι» ενώ ο δεύτερος, αναφερόμενος στον επικεφαλής και το ενδεχόμενο παραμονής του στην ηγεσία του Ποταμιού, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης δοκιμάστηκε και κρίθηκε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button