ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πόσα Canadair πετάνε καθημερινά και τι μας κοστίζουν; (video)

Η Ελλάδα διαθέτει έναν σημαντικό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πόσα όμως είναι σε υπηρεσιακή ετοιμότητα και πόσο κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο;

Ο στόλος της χώρας περιλαμβάνει διάφορους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των Canadair και των νεότερων Air Tractor.


Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει συνολικά 32 αεροπλάνα, από τα οποία τα 10 είναι Canadair CL-215 και CL-415. Τα Canadair είναι γνωστά για τη δυνατότητά τους να μεταφέρουν έως και 5 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υλικού και χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της αποτελεσματικότητάς τους στην κατάσβεση πυρκαγιών. Εκτός από τα Canadair, η Ελλάδα χρησιμοποιεί επίσης 19 αεροσκάφη τύπου Petzetel, τα οποία είναι παλαιότερα και μικρότερης μεταφορικής ικανότητας​.

Η Ελλάδα έχει επίσης μισθώσει και χρησιμοποιεί 17 αεροσκάφη και 32 ελικόπτερα για την ενίσχυση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Ανάμεσα στα ελικόπτερα, τα Sikorsky/Erickson S-64 Skycrane είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και αποτελεσματικά, καθώς μπορούν να ανεφοδιάζονται από διάφορες πηγές νερού χωρίς να χρειάζεται να προσγειώνονται.

Καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες των πυρκαγιών, επιχειρούν περίπου 10-15 αεροσκάφη και ελικόπτερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τον αριθμό αυτό να προσαρμόζεται ανάλογα με την ένταση και την εξάπλωση των πυρκαγιών​.

newsauto.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button