ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πως «τρέχουν» οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Αγρινίου

Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, τα πολύ χαμηλά ποσοστά των νοσηλευτών και η μέχρι τώρα ροή στους ηλικιωμένους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που αφορούν στον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σε πρώτη φάση από τις 4 του Ιανουαρίου «έτρεξε» ο εμβολιασμός των υγειονομικών, ένας κύκλος που ολοκληρώθηκε προ ημερών με ικανοποιητική συμμετοχή. Φυσικά, το «ολοκληρώθηκε» έχει ένα κάνει με τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου καθότι επίκειται και μία ακόμη που πρέπει να λάβουν όλοι όσοι εμβολιάστηκαν.

Κύκλοι του Νοσοκομείου αναφέρουν ότι η συμμετοχή σε ότι είχε να κάνει το διοικητικό και το ιατρικό προσωπικό ήταν πολύ μεγάλη (για τους ιατρούς μάλιστα άγγιξε ποσοστό της τάξεως του 99%). Σε ότι αφορά τη συμμετοχή σε Κέντρα Υγείας της περιοχής καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας η συμμετοχή αξιολογείται στην τάξη του 70% με 75%.

Πολύ χαμηλό ποσοστό στους νοσηλευτές

Αναμφίβολα, προβληματισμό προκαλεί το πολύ χαμηλό ποσοστό των νοσηλευτών που εμβολιάστηκαν καθώς οι πληροφορίες θέλουν μόνον ένα 30% να έκανε το εμβόλιο. Ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου, άλλωστε, δημοσίως το  χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη». Το… ντόμινο των εξελίξεων με έναν αριθμό αδιάθετων εμβολίων επηρέασε τους εμβολιασμούς των ιδιωτών ιατρών, με τους οποίους και δημιουργήθηκε μία αναστάτωση.

Μια αναστάτωση που σχετίζεται και με την προτεραιότητα που -δεν- δόθηκε στου ιδιώτες ιατρούς, πολλοί εκ των οποίων παραπονούνται πως δεν μπορούν καν να κλείσουν ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, αφού προς το παρόν οι διαθέσιμες ημερομηνίες στην πλατφόρμα, είναι κλεισμένες.

Σειρά έχει πάρει σιγά – σιγά ο γενικός πληθυσμός με τους άνω των 85 να είναι αυτοί που καλούνται να εμβολιαστούν. Η διαδικασία «τρέχει» και ήδη οι πρώτοι εμβολιασμοί έχουν γίνει ενώ υπάρχει ροή, με πλήθος κόσμου να σπεύδει να εμβολιαστεί σε καθημερινό επίπεδο. Τέλος, προκειμένου να μην υπάρξει δόση χαμένη, υπήρξε ενημέρωση του νοσοκομείου και σε αστυνομικούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button