ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Αγρινίου (φωτο)

Παραδόθηκαν 40 φιαλίδια με 200 δόσεις-ερωτηματικά για τη συνέχιση της διαδικασίας λόγω έλλειψης εμβολίων

Δυο εμβολιαστικά ιατρεία πρόκειται να λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα στο νοσοκομείο του Αγρινίου, για τον εμβολιασμό των πρώτων εργαζομένων σε αυτό.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι παρελήφθησαν 40 φιαλίδια , που αντιστοιχούν σε 200 δόσεις του εμβολίου.


Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα εμβολιάζονται 50 άτομα την ημέρα, μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Οι εμβολιασμοί γίνονται αλφαβητικά αρχής γενομένης από την Ιατρική υπηρεσία, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στην νοσηλευτική υπηρεσία και τελευταίοι οι εργαζόμενοι στην διοικητική υπηρεσία.

Η αλφαβητικά αυτή σειρά έχει ήδη προκαλέσει απορίες πάντως, μιας και είχε προταθεί πρώτοι να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι: Δηλαδή αυτοί που βρίσκονται στην κλινική Covid, στην ΜΕΘ Covid, στην Παθολογική, τα ΤΕΠ κοκ. Όμως το εύλογο αυτό αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Ως προς τον αριθμό των εργαζομένων στο νοσοκομείο που θα κάνει το εμβόλιο, οι πληροφορίες προς το παρόν δεν είναι απόλυτα ακριβείς. Περίπου 400 άτομα είχαν δηλώσει πως θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και περίπου 300 πως δεν θέλουν, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις που είχαν γίνει. Αυτός ο αριθμός όμως αναμένεται να αλλάξει, μόλις ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και κάποιοι επιφυλακτικοί σήμερα , πειστούν τελικά για την ασφάλεια του. Στους εργαζομένους αυτούς θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι σε άλλες δομες υγείας και που είναι περίπου 150 άτομα.

Το ιατρικό προσωπικο θα κάνει το εμβόλιο στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Από εκεί και πέρα, το σοβαρότερο ερωτηματικό έχει να κάνει με την έλευση και νέων παρτίδων του εμβολίου. Όπως είναι γνωστό, έχει καταγραφεί μια πανευρωπαϊκή έλλειψη στο εμβόλιο των Pfizer / BioNTech , εξαιτίας του τεράστιου αριθμού παραγγελιών , αλλά και του γεγονότος ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη άλλο εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η έλλειψη αυτή φαίνεται να επηρεάζει και την διαδικασία σε νοσοκομεία της χώρας, σε μερικά εκ των οποίων (όπως και στο Μεσολόγγι) , οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν.

Τα 40 φιαλίδια του εμβολίου, λίγο μετά την παραλαβή τους στο νοσοκομείο Αγρινίου
Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button