Γεγονότα

Πώς θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής- Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο

po-xa-mixaloliakos

Η δίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, πρωτοκλασάτων στελεχών και δεκάδων μελών της για εγκληματική οργάνωση αναμφίβολα αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός αφού δεν έχει μόνο ποινικό ενδιαφέρον αλλά και πολιτικό.

 Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με προβλήματα, λόγω της στενότητας του χώρου της αίθουσας, αλλά και των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί έξω από τις φυλακές, οι οποίες βρίσκονται δίπλα από σχολεία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε αγώνα δρόμο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ωστόσο θα δούμε ιδίοις όμμασι εάν αντιμετωπίστηκαν τελικά. Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε ακόμη και μία σύντομη διακοπή της δίκης.Για την κάλυψη της δίκης έχουν διαπιστευθεί δημοσιογράφοι από τη Γαλλία, Κίνα, Γερμανία, Ολλανδία, Αμερική (WALL STREET JOURNAL), Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, Βέλγιο, FUROM, Σλοβενία, Αυστρία.Η είσοδος θα γίνεται ως εξής:Α. από τη μία κατηγορούμενοι που είναι εκτός φυλακής, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Β. από την άλλη μάρτυρες πολλοί εκ των οποίων είναι θύματα.Η αίθουσα πάντως λόγω της περιορισμένης χωρητικότητάς της σε αντίθεση με το μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, δικηγόρων και δημοσιογράφων δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής δίκης. Στις σημαντικότατες ελλείψεις καταγράφεται μεταξύ άλλων η στενότητα του χώρου αλλά και η δυνατότητα χρήσης τηλεφώνων και ίντερεντ τους για λόγους ασφαλείας των φυλακών.Οι δικηγόροι υπεράσπισης υπολογίζονται γύρω στους 100 και πολιτικής αγωγής περίπου 50. 

Στη δικαστική αίθουσα θα μπουν οι 80 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι αλλά την πρώτη ημέρα που θα βρίσκονται και όλοι οι μάρτυρες θα υπάρξει το αδιαχώρητο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορητηρίου περιλαμβάνει 131 πρόσωπα, από τα οποία τα 24 θα εξεταστούν για τη δολοφονία Φύσσα.

zougla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button