Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Πώς συντηρούνται οι ντομάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Μπήκαμε στο καλοκαίρι και βρισκόμαστε στην καλύτερη περίοδο για τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά. Και φυσικά είναι η κατάλληλη εποχή για να βρούμε φρέσκες ντομάτες. Το λαχανικό που πρωταγωνιστεί σε πολλά κλασικά ελληνικά πιάτα -με κορυφαίο τη χωριάτικη σαλάτα- βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην καλύτερη φάση του.

Πώς όμως συντηρούνται καλύτερα οι ντομάτες;


Για να κρατήσουν γεύση και αρώματα και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πιάτο μας -ειδικά αν τις χρησιμοποιήσουμε ωμές- τότε το ιδανικό είναι να μην τις βάλουμε στο ψυγείο καθώς το κρύο αλλοιώνει τα αρώματα τους. Η συντήρηση εκτός ψυγείου είναι ό,τι το καλύτερο, αρκεί βέβαια να τις καταναλώσουμε εντός ολίγων ημερών. Ειδικά τώρα που ξεκινούν οι ζέστες, η ζωή της ντομάτας είναι πολύ περιορισμένη χρονικά.

Μην αφαιρείτε τα κοτσάνια

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της συντήρησης της ντομάτας, τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο, εκτός ψυγείου, χωρίς να αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Αυτά είναι εκείνα που τις προφυλάσσουν από το κρύο, την υγρασία αλλά και την εισχώρηση του αέρα στο εσωτερικό τους, που μειώνει τη διάρκεια της ζωής τους. Αν τώρα τα κοτσάνια έχουν αφαιρεθεί ήδη προτού τις αγοράσετε, τότε για να συντηρηθούν καλύτερα, τις τοποθετείτε ανάποδα μες στο δοχείο ώστε να εμποδίσετε τον αέρα να εισχωρήσει και να αλλοιώσει γεύση, υφή αλλά και να τις κάνει να μαραθούν άμεσα.

Προσοχή στα γύρω φρούτα και λαχανικά

Το καλύτερο σημείο για να συντηρήσετε σωστά τις ντομάτες είναι η φρουτιέρα σας. Ωστόσο εκεί πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες ώστε να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Τι πρέπει να προσέξουμε; Μακριά από μπανάνες και μήλα, που εκλύουν αιθυλένιο, ένα αέριο που μπορεί να ξεράνει τα γειτονικά φρούτα και λαχανικά.

Η κατάλληλη θερμοκρασία

Για την καλύτερη προφύλαξη των λαχανικών σας, μπορείτε να τις τυλίξετε σε χαρτί κουζίνας, ώστε να τις προστατεύσετε από την υγρασία. Επίσης, η φρουτιέρα σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς υπερβολική ζέστη και μακριά από τον ήλιο, ιδανικά σε συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας.

cantina

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button