ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Πώς σχολιάζει η αντιπολίτευση, τα πεπραγμένα της διοίκησης του Ε.Σ. Αγρινίου τις γιορτές

«Το «Ενωμένο» Εμπόριο μεθοδεύει και επιτυγχάνει αναρχία στην αγορά», αναφέρει ανακοίνωση της αντιπολίτευσης «Εμπορική Συλλογική Κίνηση» στον Εμπορικό Σύλλογο του Αγρινίου, κατά την πλειοψηφίας του προέδρου Σ. Κωστίκογλου.

Κατηγορεί εκ νέου την πλειοψηφία για «κυβερνητικό συνδικαλισμό», κάνοντας αναδρομή στην περίοδο των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.


Συγκεκριμένα:

«Κυριακή των Βαΐων 17/04/22
Εσκεμμένα κωλυσιεργεί να αποφασίσει για το αν θα είναι ή όχι τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου ανοιχτά. Όταν δε αποφασίζει μέσω πιέσεων να παραμείνουμε κλειστά, δεν κάνει καμία ενέργεια ( παρά τις δικές μας παροτρύνσεις ) προκειμένου να ενισχύσει την απόφασή του και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Αποτέλεσμα των παραπάνω, για πρώτη φορά στα χρονικά, να πέφτουν τόσοι πολλοί συνάδελφοι στην παγίδα των πολυεθνικών και να ανοίγουν τα καταστήματά τους. Ακόμη και ορισμένα μέλη του Συλλόγου που είχαν κολλημένο στη βιτρίνα τους το εορταστικό ωράριο ( που ανέγραφε Κυριακή των Βαΐων κλειστά ) έπεσαν στη λούμπα και άνοιξαν.
Όποιος περίμενε κάποια αντίδραση από τη σημερινή ισχνή πλειοψηφία της Διοίκησης ή έστω ένα συγγνώμη στα περισσότερα μέλη που διαχρονικά στηρίζουν και ακολουθούν το πρόγραμμα του Συλλόγου είναι βαθιά νυχτωμένος.
Το «Ενωμένο» Εμπόριο σταθερά, μεθοδικά και στοχευμένα διχάζει και αποδυναμώνει τη συνοχή του Συλλόγου μας.

Μ. Δευτέρα 18/04/22
Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, μία ακόμη προσωπική ανακοίνωση του κ. Κωστίκογλου (συνοδευόμενη πάντα από χαμογελαστή φωτογραφία ), που ζητά τη στήριξη της τοπικής αγοράς από τους καταναλωτές. Στην εμμονική προσπάθεια προσωπικής του ανάδειξης δε διστάζει να καπελώνει όχι μόνο τη σημερινή μειοψηφία του ΔΣ, αλλά ακόμα και τα μέλη του δικού του Συνδυασμού.
Για το αλαλούμ που επικράτησε στην αγορά την προηγούμενη κιόλας ημέρα, φυσικά ούτε λόγος από το λαλίστατο πρόεδρο του Ε.Σ.Α.

Παρασκευή 29/04/22
Με τίτλο μήνυμα για την Πρωτομαγιά το «Ενωμένο» Εμπόριο επιλέγει για πολλοστή φορά να παρακαλέσει για κυβερνητική στήριξη και δανεικά μέσω τραπεζών. Ακόμα και η 1η Μαΐου, μέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, δεν είναι αρκετά σημαντική για τους διοικούντες το Σύλλογο, ώστε να αλλάξουν έστω λίγο τροπάριο.
Ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, διαρκής πάλη και σύγκρουση με αυτούς που εκμεταλλεύονται το μικρό αυτοαπασχολούμενο έμπορο, διατήρηση των κεκτημένων με κάθε τρόπο, εθνικό ανθρώπινο ωράριο και νομοθέτηση της Κυριακάτικης Αργίας δε χωράνε στην ατζέντα του Κυβερνητικού συνδικαλισμού που τόσο πιστά υπηρετεί το «Ενωμένο» Εμπόριο και για αυτό δε γίνεται και καμία αναφορά από μέρους τους.

Κυριακή 01/05/22
Εκκωφαντική σιωπή και παντελής απουσία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου από οποιαδήποτε κινητοποίηση. Εργάτες, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Εκπαιδευτικοί, Συνταξιούχοι κ.α. συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου. Ο Ε.Σ.Α. θεσμικά έλαμψε δια της απουσίας του. Όπως ακριβώς έπραξε και στην προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση με απόφαση του «Ενωμένου» Εμπορίου.
Είναι τεράστιο ατόπημα και ολέθριο λάθος να ζητάς ως Σύλλογος διαρκώς στήριξη από τους συμπολίτες σου, ενώ σε κάθε ευκαιρία τους γυρνάς την πλάτη.

Κυριακή 08/05/22
Βάσει νόμου τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά. Όποιος νομίζει πως τα ταμεία του θα γεμίσουν επειδή οι καταναλωτές δεν προλαβαίνουν τις υπόλοιπες μέρες να ψωνίσουν ας ανοίξει. Όποιος θεωρεί πως αν ανοίξει οικειοθελώς, σήμερα 8 Κυριακές και σε λίγο καιρό 52 Κυριακές ας το κάνει. Όποιος νομίζει πως θα επιβιώσει μόνος του στη ζούγκλα που παλεύουν τα λιοντάρια (μονοπώλια, ολιγοπώλια) ας γίνει αυτοβούλως το θήραμά τους.

Η Εμπορική Συλλογική Κίνηση ενάντια σε αυτές τις λογικές θα συνεχίσει να προσπαθεί για την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για το μικρό αυτοαπασχολούμενο έμπορο και την οικογένειά του. Αυτούς εκπροσωπεί.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός από την άλλη που υπηρετεί η σημερινή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.:

Θέλει επιεικείς αντιδράσεις και ήρεμες φωνές στα όρια της ευπρέπειας. Προωθεί αιτήματα σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Συμμορφώνεται με τα θέλω των ολιγοπωλίων και αβαντάρει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάλυση της Κυριακάτικης αργίας. Ενισχύει με τη δράση του, τον ωχαδερφισμό και το ατομικιστικό κλίμα στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα σαμποτάρει οποιαδήποτε μορφή συλλογικότητας μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στα ολοκληρωτικά σχέδια των ολιγοπωλίων.
Με λίγα λόγια εναντιώνεται στον μικρό αυτοαπασχολούμενο έμπορο και επιδιώκει τον αφανισμό του».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button