ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Πώς να φτιάξετε το ιδανικό σιντριβάνι για τον κήπο σας

Χωρίς αμφιβολία, η θέα και οι ήχοι του τρεχούμενου νερού, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα, που υπάρχουν στον κόσμο. Για αυτόν τον λόγο, είναι λογικό να θέλετε να φτιάξετε το δικό σας σιντριβάνι στον κήπο σας.

Ξεκινήστε το έργο της κατασκευής του σιντριβανιού σας, καθορίζοντας το μέγεθος της γης που έχετε στη διάθεσή σας. Στη συνέχεια αποφασίστε για τον τύπο του σιντριβανιού νερού, που ικανοποιεί το γούστο σας και που μπορείτε να φτιάξετε στον κήπο σας.


Αποφασίστε τι θέλετε να σας προσφέρει το σιντριβάνι σας. Τα σιντριβάνια προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ηχητικών και οπτικών εφέ. Το ύψος του νερού που πέφτει ποικίλλει επίσης, ανάλογα με την αντλία νερού επιφάνειας που θα επιλέξετε, για να παρέχει διαφορετικά οπτικά και ηχητικά εφέ στο σιντριβάνι του κήπου σας.

Ας μιλήσουμε για τη θέση που θα έχει το σιντριβάνι στον κήπο σας. Εάν θέλετε να ακούτε τα ηχητικά εφέ του νερού, μην τοποθετήσετε το σιντριβάνι σας σε μία απομακρυσμένη γωνία. Αφού έχετε μια γενική ιδέα της διάταξης του έργου για την κατασκευή του σιντριβανιού, σχεδιάστε ένα σκίτσο του κήπου σας. Το ιδανικό είναι να δημιουργήσετε αυτό το σκίτσο με όλα τα χαρακτηριστικά να είναι στην ίδια κλίμακα.

Για τα ηλεκτρικά σιντριβάνια, το επόμενο σημαντικό βήμα είναι να καθορίσετε που θα βρίσκεται η πηγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Λάβετε υπόψη σας, ότι η ηλεκτρική καλωδίωση βρίσκεται συνήθως κάτω από το έδαφος. Εάν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ της πηγής του ρεύματος και της θέσης του σιντριβανιού, η εγκατάσταση μάλλον θα σας κοστίσει ακριβά. Η παροχή αυτού του τύπου ηλεκτρικής υπηρεσίας, θα πρέπει να γίνει μόνο από κάποιον εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Εάν το κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο σιντριβάνι είναι εκτός του προϋπολογισμού για το έργο κατασκευής σας, ένα ηλιακό σιντριβάνι μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Τα σιντριβάνια νερού που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διατίθενται σε δύο τύπους: σε αυτά που παίρνουν απευθείας ενέργεια από τον ήλιο και σε αυτά που λειτουργούν με εφεδρική μπαταρία.

Αν το σιντριβάνι σας χρειάζεται απευθείας ηλιακή ενέργεια για να λειτουργήσει, θα λειτουργεί μόνο όταν βγαίνει ο ήλιος. Τα συστήματα εφεδρικής μπαταρίας, κάνουν το σιντριβάνι να λειτουργεί και να αποθηκεύουν ενέργεια στις μπαταρίες τους, ακόμα και όταν ο ήλιος δεν λάμπει. Αυτό θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια συννεφιασμένων ημερών ή κατά τις βραδινές ώρες.

Μπορείτε επίσης, για την τροφοδότηση του σιντριβανιού σας, να χρησιμοποιήσετε κάποια γεννήτρια ρεύματος.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button