Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Πώς μεταλλάσσεται και γιατί ο κορωνοϊός

Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το πώς αυτές εντοπίζονται και εξελίσσονται μίλησε στο newsbeast.gr η Αθανασία Μουζάκη, καθηγήτρια εργαστηριακής αιματολογίας-αιμοδοσίας και υπεύθυνη του εργαστηρίου μοριακής διάγνωσης λοιμογόνων παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

«Συμβαίνει σε όλους τους ιούς να μεταλλάσσονται γιατί υπόκειται σε εξελικτική πίεση ακολουθώντας μια φυσική πορεία. Οι ιοί επίσης μεταλλάσσονται λόγω των εμβολίων και της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος προς αυτούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Πώς εντοπίζονται οι μεταλλάξεις

Όπως εξηγεί η Αθανασία Μουζάκη όλες οι μεταλλάξεις εντοπίζονται με την αλληλούχιση. «Επίσης υπάρχουν τεστ τα οποία εντοπίζουν τα μεταλλαγμένα στελέχη. Υπάρχει μια εμβληματική δράση στην Ελλάδα όπου εργαστήρια αναφοράς στέλνουν στην Ακαδημία στην Αθήνα στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών τα θετικά δείγματα. Εκεί στο εργαστήριο της κυρίας Ζούη υπό τη γενική διεύθυνση του κυρίου Δημήτρη Θάνου γίνεται η πλήρης αλληλούχιση των δειγμάτων, του RNA δηλαδή και από εκεί και πέρα διαφαίνονται οι μεταλλάξεις της κάθε περιοχής» υπογραμμίζει η καθηγήτρια εργαστηριακής αιματολογίας-αιμοδοσίας και υπεύθυνη εργαστηρίου μοριακής διάγνωσης λοιμογόνων παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button