Δυτική Ελλάδα

Πως η πλατφόρμα "Καθημερινότητα" βοήθησε πολίτη στην Δ.Ε. Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου

kathimerinotita-platforma

Με ποιον τρόπο έδρασε η πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα, δημόσια υπηρεσία

Ένα αξιόπιστο εργαλείο παροχής πληροφοριών που αφορά τις πολυπλόκαμες δημόσιες υπηρεσίες έχουν βρει εδώ και περίπου ένα χρόνο οι πολίτες. Πρόκειται για την επονομαζόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα της «Καθημερινότητας», την οποία μπορεί να αναζητήσει ο ενδιαφερόμενος στο Διαδίκτυο, πληκτρολογώντας απλώς και μόνο τη διεύθυνση www.kathimerinotita.gov.gr.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, αποτελεί μια πρωτότυπη όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία, που έχει ως κύριο στόχο να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ των πολιτών και των δημοσίων φορέων, λύνοντας προβλήματα και ξεπερνώντας πολλές φορές αδυναμίες δεκαετιών.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στην «Καθημερινότητα» εστάλη για παράδειγμα επιστολή από τον κάτοικο ενός μικρού χωριού της Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος απελπισμένος ανέφερε στο κείμενό του ότι έχει υποστεί μεγάλη ζημιά η οικία και το κτήμα του γενικότερα από κατολίσθηση στην περιοχή. «Συν τοις άλλοις, πάνω από το σπίτι μας υπάρχει και ένας αγροτικός δρόμος που βοήθησε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, φέρνοντας μπάζα έξω από την πόρτα μας. Θα ήθελα να μάθω πρώτον, ποια δημόσια υπηρεσία έχει κάποια ευθύνη να με ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουμε από ‘δω και μπρος για να μην γκρεμιστεί το σπίτι μας, το οποίο είναι νόμιμα χτισμένο. Έχω τρέξει παντού και δεν βρίσκω άκρη. Και δεύτερον, εάν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε την ελάχιστη αποζημίωση από το κράτος» σημείωνε.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Φθάνοντας το αίτημα στην Ομάδα της Καθημερινότητας, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την αναζήτηση των αρμοδίων φορέων επί τούτου. Κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε από τους υπαλλήλους που ανέλαβαν την υπόθεση, με τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), γνωστοποιήθηκε στον πολίτη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στο Τμήμα Συντονισμού Σχεδιασμού και Μελετών της ΔΑΕΦΚ.

Η ενημέρωση του ενδιαφερόμενου έγινε τηλεφωνικά και ήδη όπως μας είπαν, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να λυθεί το ζήτημά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button