ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πώς εξηγείται το “μπέρδεμα” με τα τεστ στους αστυνομικούς στο Αγρίνιο (ηχητικό)

Απαντήσεις δίνει ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστήμιου Πατρών Απόστολος Βανταράκης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε σήμερα στον Παναγιώτη Τσακανίκα και στον ΑΕΡΑ FM 99,5, ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και υπεύθυνος του -πιστοποιημένου από τον ΕΣΥΔ – Εργαστηρίου που διεξήγαγε τους ελέγχους των τεστ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, Απόστολος Βανταράκης.

Ο κ. Βανταράκης δίνει την δική του επιστημονική εξήγηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε , ξεκαθαρίζοντας πως στο εργαστήριο δεν έγινε λάθος, διαπιστώνοντας πως τα δείγματα είχαν χαμηλό ιικο φορτίο και γι’αυτό μάλιστα εισηγήθηκε την επανάληψη τους.

Κάτι που έγινε στη συνέχεια από το Ινστιτούτο Παστέρ, που χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα με το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και που έβγαλε τα τεστ αρνητικά. Υπογράμμισε πως αυτό μπορεί να γινει όταν υπάρχει χαμηλό ιικο φορτίο και η επανάληψη του τεστ γίνεται μετά από τρεις μέρες.

Μάλιστα αναφέρει πως τα δείγματα που πάρθηκαν από τους αστυνομικούς εξετάστηκαν εκ νέου και βγήκαν πάλι θετικά , με την επισήμανση του χαμηλού ιικου φορτίου. Ακόμη, κάλεσε οποιοδήποτε άλλο εργαστήριο να πάρει τα δείγματα και τα να τα εξετάσει.
“Υπάρχουν και αδυναμίες στους εργαστηριακούς ελέγχους και πολύ σωστά τέθηκαν σε καραντίνα οι αστυνομικοί και έγινε επανέλεγχος” συμπληρώνει.

“Δεν καταλαβαίνω την άρνηση της κυβέρνησης στα πολλά τεστ”

Ο καθηγητής κλήθηκε ακόμη να απαντήσει για το φαινόμενο της καθυστέρησης στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ, όπου και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στην τακτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας και ως πρόεδρος της Ένωσης Βιοεπιστημόνων Ελλάδος τόνισε: “Στη Θεσσαλονίκη έχουμε αυτήν την κατάσταση και δεν έχουν αυξηθεί τα τεστ στην κοινότητα. Γιατί δεν γίνονται αυτήν την περίοδο περισσότερα τεστ. Θέλουμε νούμερα αυτή τη στιγμή θέλουμε γρήγορες απαντήσεις και δεν τις έχουμε. Δεν καταλαβαίνω την άρνηση της κυβέρνησης. Ο έλεγχος πρέπει να κατέβει στην Περιφέρεια. Έχουμε έξι εργαστήρια στην Πάτρα και λειτουργούν τα δυο. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει.

H συνέντευξη του κ. Βανταράκη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button