Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Νόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα (video)

Σήμερα φτιάχνουμε την καλύτερη πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει, ζουμερή, αφράτη και ότι πρέπει για τα Χριστούγεννα.

Υλικά

200 ml ηλιέλαιο
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
50 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Chonos
15 γρ. μπέικιν παουντερ
200 γρ. γιαούρτι
μισό κιλό φύλλο κρούστας

Σιρόπι


500 ml νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 φέτα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μέλι βανίλιας Elawon

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη με αυγά! Προσθέτουμε ηλιελαιο-ελαιόλαδο-χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε το γιαούρτι ,ξύσμα πορτοκάλι, μπέικιν παουντερ.
Τέλος προσθέτουμε το φύλλο κρούστας όπου το έχουμε αφήσει να ξεραθεί σε μικρά κομμάτια από την προηγούμενη μέρα, είτε κομμένο σε κομμάτια το βάζουμε στους 50 βαθμούς στο φούρνο για 20 λεπτά να αποξηρανθεί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε πιρέξ που έχουμε βουτυρώσει και το βάζουμε να ψηθεί στους 180° για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε και όλα τα υλικά που είναι για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά!
Σιροπιάζουμε ζεστά και τα δύο!!

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button