Γεγονότα

Πολύ κουβέντα- Καμία απόφαση για το πάρκο

po-dimotiko-12-11-14fΜε μόνο κέρδος την εξοντωτική και διεξοδική συζήτηση , αλλά χωρίς να υπάρχει καμιά απόφαση και χωρίς τελικά η νέα Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίζει την θέση της, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου σχετικά με την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου.
Χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν η ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε η παράταξη του πρώην δημάρχου Παύλου Μοσχολιού για τους χειρισμους της στην υπόθεση, παράλληλα όμως και η ανετοιμότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο θέμα στην παρούσα φάση.

po-dimotiko-12-11-14cΟυσιαστικά λίγα πράγματα μπόρεσαν να γίνουν σε επίπεδο απόφασης, αφού όπως είναι γνωστό εκκρεμεί ακόμη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή κατά του έργου της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου που κατέθεσαν πολίτες του Αγρινίου. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαναστασίου δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, πήρε όμως ξεκάθαρα μηνύματα  ότι όποια απόφαση και να λάβει τελικά  θα τον φέρει σε σύγκρουση με πολίτες, αρκεί βέβαια να αντιληφθεί ότι προέχει πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, που ζητούν στην πλειοψηφία τους την ανάπλαση.

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «καυτή πατάτα» και «δύσκολα διαχειρίσιμο θέμα», ζητώντας όμως να ανοίξει ο διάλογος και να λήφθουν οι όποιες αποφάσεις με διαφάνεια και νομιμότητα, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την εγκατάλειψη ετών , αλλά στη συνέχεια και για τις ενέργειές της να εντάξει με “βιασύνη”  όπως είπε το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ.

po-dimotiko-12-11-14aΑκολούθησε η παρέμβαση του συνηγόρου των πολιτών που προσέφυγαν κατά της ανάπλασης και με δικό τους αίτημα έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος  παρέθεσε τις νομικές απόψεις του – αιτιάσεις του, κάνοντας λόγο για παρανομίες και παραπλάνηση των υπηρεσιών, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν υπέρ της αανάπλασης και μάλιστα ομόφωνα.

po-dimoitko14Ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός υπερασπίστηκε, όπως ήταν φυσιολογικό, το έργο , τονίζοντας πως είχε προηγηθεί διαβούλευση και πολύωρες συζητήσεις, τόνισε πως το έργο πρέπει να γίνει και πως δεν πρέπει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία. «Θα κριθούμε όλοι μας , συζητήστε πάνω στην πρόταση που έχουμε καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Τραπεζιώτης από την πλευρά του τόνισε πως όποια κι αν είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πρέπει να δεσμευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα ενσωματωθούν όλες οι προτάσεις των πολιτών,  που να σημειωθεί όμως οτι  ουσιαστικά ζητούν να μην γίνει τίποτα στο πάρκο ή οι όποιες παρεμβάσεις να ειναι ελάχιστες.

Ο Τίμος Παπανικολάου της ΛΑΣ τόνισε πως η παράταξη του ήταν εξαρχής υπέρ μιας ήπιας ανάπλασης και ζήτησε να βρεθούν οι τρόποι, ώστε το πάρκο να αποδοθεί στους δημότες.

po-dimotiko-12-11-14e Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν ο κ. Μερμίγκης από το “Ανυπότακτο Αγρίνιο”  που είπε πως άλλα πράγματα χρειάζονται ανάπλαση στο Αγρίνιο και όχι το πάρκο, που θέλει αναζωογόνηση στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει η κίνηση πολιτών «Ανοιχτή Συνέλευση». Πρόκειται για προτάσεις που, όπως φάνηκε στην πορεία της συζήτησης, βρήκανε ευήκοα ώτα  και στην παράταξη του κ. Παπαναστασίου.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις συμβούλων και πολιτών που τάχθηκαν είτε υπέρ είτε κατά του έργου, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά μερίδας των πολιτών που αντιτίθενται, ότι δηλαδή τα κίνητρά τους ήταν κυρίως πολιτικά.

po-dimotiko-12-11-14gΗ συζήτηση ολοκληρώθηκε με νέα παρέμβαση του κ. Παπαναστασίου που επανέλαβε την εκκρεμότητα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας , ενώ απευθυνόμενος σε πολίτη που ζήτησε την απένταξη του έργου, είπε πως το πάρκο θα πρέπει να αναπλαστεί όπως του αξίζει με διαφάνεια και νομιμότητα, τοποθέτηση που αφήνει αρκετά ερωτηματικά για το εάν η Δημοτική Αρχή σκοπεύει ή όχι να απεντάξει το έργο, αναλαμβάνοντας βέβαια και την σχετική ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close