ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πολύ κοντά η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο

Ο δήμος Ναυπακτίας, όπως ανακοινώθηκε (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ), αξιολογήθηκε θετικά ως προς την πληρότητα και την επιλεξιμότητα της πρότασής του.

Αντίθετα 21 δήμοι δεν τα κατάφεραν.


Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην ένταξη και την χρηματοδότηση της παρέμβασης που θα αλλάξει το Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Το ποσό που θα διαχειριστεί ο δήμος Ναυπακτίας είναι 1.500.000 ευρώ και 300.000 ευρώ (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση του δήμου, συνεχίζει:

“Το ποσό του 1.100.000 ευρώ κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο).

300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων “έξυπνης” πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Εμπορικό Κέντρο.
Αλλάζει το κέντρο της Πόλης.

Επομένως αν προσθέσουμε στα παραπάνω:

– την ανάπλαση στον κήπο του ΞΕΝΙΑ που έχει ολοκληρωθεί,
– το έργο που ήδη ξεκίνησε και ανακαινίζει το ΞΕΝΙΑ μετατρέποντάς το σε πολιτιστικό – τουριστικό πολυχώρο (προϋπολογισμού 2.550.000 ευρώ) ,
– την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου με την ανακαίνιση της πλατείας Παπαχαραλάμπους μέχρι το λιμάνι και την πλαζ (προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ) που δημοπρατήθηκε και σε δύο μήνες ξεκινάει,

– το πολιτιστικό μονοπάτι (προϋπολογισμού 550.000 ευρώ) που ξεκινά η κατασκευή του μετά το Πάσχα,
– την ανάπλαση με την δημιουργία πλατείας στην Αγ. Παρασκευή μαζί τις οδούς Ψαρρού και Μαννασή μέχρι την Αποκαύκου (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ) που αναμένεται η χρηματοδότησή της από το πρόγραμμα LEADER
– τον πεζοδιάδρομο στην παραλία του Γριμπόβου μέχρι λίγο πριν το λιμάνι, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχουν εξασφαλιστεί πιά όλες οι αδειοδοτήσεις.

Γίνεται σαφές ότι η Ναύπακτος, η αγαπημένη καστρούπολη της Δυτικής Ελλάδας, αναβαθμίζεται, γίνεται ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο δήμος Ναυπακτίας δούλεψε με συνολικό σχέδιο και όραμα για την πόλη. Δεν άφησε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη. Και ήρθε η ώρα να καρπίσει η προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων.”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button