Δυτική Ελλάδα

Πολιτιστικό έργο στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας μέσα απο νέες τεχνολογίες

koi-cloboΟ Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας υπέγραψε σύμβαση με την GLOBO Technologies για το έργο «Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας». Το έργο ανατέθηκε στην GLOBO Technologies μετά από διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών.
      Πιο συγκεκριμένα, η GLOBO Technologies ανέλαβε την ψηφιοποίηση και την τεκμηρίωση του υλικού, την προμήθεια βασικού εξοπλισμού, την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης κατά την πιλοτική λειτουργία του έργου.
         Μέσω του συγκεκριμένου έργου θα δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να προωθεί τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής του με τη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες προς του πολίτες. Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πολιτιστικό υλικό, να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω της φορητής τους συσκευής σχετικά με τον πολιτιστικό χώρο στον οποίο βρίσκονται, να αναζητούν σημεία ή δρώμενα πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσω ψηφιακού χάρτη και να λαμβάνουν πληροφορίες για τον τρόπο μετάβασής τους σε αυτά…….

      Τα οφέλη είναι πολλαπλά και για την ακαδημαϊκή και μαθητική κοινότητα, λόγω της δυνατότητας πρόσβασης στο πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου αλλά και για διάφορους πολιτιστικούς φορείς, των οποίων αναβαθμίζεται ο ρόλος και η συμβολή στην ενίσχυση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

http://www.businessnews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close