PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Πολίτης που πότιζε παράνομα σε συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου: «Μου χαλάσατε τις ντομάτες με το χλώριο!»

Η παρατεταμένη ανομβρία ήδη δείχνει τα «δόντια της» στην περιφέρεια του Αγρινίου και εκφράζονται φόβοι πως εντός του καλοκαιριού, θα υπάρχουν οικισμοί και χωριά που πιθανώς να βρεθούν αντιμέτωπα με το φάσμα της λειψυδρίας.

Πέραν των όποιων ενεργειών γίνονται στο πεδίο της αποκατάστασης με επεκτάσεις δικτύου και άλλες τεχνικές παρεμβάσεις, συνεργεία της ΔΕΥΑ έχουν βγει στο «κυνήγι» για την ανεύρεση παράνομων συνδέσεων, μιας και ειδικά περιφερειακά, οι παράνομες συνδέσεις του δικτύου ύδρευσης για πότισμα σε χωράφια, κήπους κλπ καλλιέργειες είναι ένα φαινόμενο συχνό. Ενα φαινόμενο όμως που ειδικά φέτος και μετά απο μήνες ξηρασίας μπορεί να καταστεί μοιραίο για την υδροδότηση νοικοκυριών, που είναι και τα μόνα με βάση την κείμενη νομοθεσία που  μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.


Ενα χαρακτηριστικό περιστατικό, σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε χωριό του Αγρινίου, όταν υπάλληλοι της ΔΕΥΑ διαπίστωσαν πως δημότης χρησιμοποιούσε παρανόμως το δίκτυο ύδρευσης για να ποτίσει τα κήπια του. Οι υπάλληλοι επιχείρησαν να του εξηγήσουν πως αυτό που κάνει είναι παράνομο, πως θα διακόψουν την παροχή και πως θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Ως απάντηση ο δημότης τους είπε, αφήνοντας τους εμβρόντητους: «Πρόστιμο θέλετε εσείς που μου χαλάσατε τις ντομάτες με τόσο χλώριο που βάζετε στο νερό!». Μια απάντηση που επιβεβαιώνει το μέγεθος της υδροκλοπής που παρατηρείται και στον δήμο Αγρινίου αλλά και της νοοτροπίας που υπάρχει σε μερίδα δημοτών που δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία των χρήσεων νερού και τους περιορισμούς που επιβάλλεται να υπάρχουν.

Χορηγούμενη

EURO 2024

3 Σχόλια

 1. Πολύ σωστά τα λέτε! Αλλά μας θεωρούν και ανόητους, γιατί δίπλα στη Θεσσαλία μόλις που απορροφήθηκαν τα νερά από την πλημμύρα και επικαλούνται τώρα την ανομβρία. Να είστε όλοι καλά και καλό κουράγιο!

 2. Σε όλη την Ελλάδα τα ίδια γίνονται! Τα δίκτυα ύδρευσης πανάρχαια …σουρωτηρι έχουν καταντήσει … διαρροές από παντού….ανυπολόγιστα κυβικά νερού σπαταλουνται κυριολεκτικά στο δρόμο….
  Το νερό είναι πανάκριβο! Και η ποιότητα χάλια….γεμάτο άλατα και χλώριο! Ειδικά στα νησιά ….χαλάνε τα υδραυλικά για πλάκα!
  Κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν για αυτό το νερό….όχι να τους πληρώνουμε!

  Και τους πείραξε που κάποιος ποτίζει τις καλλιέργειες του …..αλήθεια τώρα??!!
  Και όταν κάνουν γεωτρήσεις και χαλάνε τα νερά και αδειάζουν και τα πηγάδια του κόσμου που τα έχει δηλωμένα και πληρώνει φόρους…..εκεί είναι νόμιμοι???? ΕΛΕΟΣ!!!!

  Αλλού πάει το πράγμα φίλοι μου και θα με θυμηθείτε…..αντί για δημόσιο αγαθό το νερό θα το κάνουν ιδιωτικό ….μόνο για τους έχοντες! Και οι άλλοι ας πεθάνουν…..
  Για αυτό απαγορεύουν τις καλλιέργειες από ερασιτέχνες….. Θα δείτε τι έχει να γίνει σε λίγα χρόνια …πόλεμος για το φαΐ και το νερό ….με τους άθλιους που έχουμε μπλέξει!

  Ετοιμαστείτε όλοι για τη ζούγκλα. Μόνο εκεί θα επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια χωρίς να χρειάζεται κάθε λίγο να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη και να δουλεύουμε για τα λαμόγια!

 3. ..και καλά τους είπε.. αφού τόσα χρόνια το δίκτυο ύδρευσης είναι σάπιο…όπως και τα μυαλά…αυτών που δεν ενεργούν για το αρδευτικό σύστημα που εναι σε χαλασμένο εδώ και 20 χρόνια στην περιοχή της Μακρυνειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button