ΕξελίξειςΠολιτική

Πολιτική εκδήλωση από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

po-logo-syriza-neoiΕκδήλωση με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις στον καιρό του μνημονίου» και ομιλητές τον  Κώστα Μπάρκα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και την  Σαμιακού Νεφέλη, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μέλος δικτύου ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 19:00 στη μικρή πλατεία πίσω απο την Πλατεία Δημοκρατίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα 4 τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις που περάσανε έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο για την καταπάτηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, έχουν υποτιμήσει την αξία της εργατικής δύναμης, τις ανάγκες μας. Όποιος διεκδικεί τα αυτονόητα γίνεται οπαδός του «λεφτά υπάρχουν» και αυτόματα θεωρείται επικίνδυνος. Όλα αυτά έχουν ένα κύριο στόχο, να κάνουν την κρίση ευκαιρία προκειμένου να προστατέψουν τα κέρδη τους και να μεταφέρουν τη δικιά τους κρίση στις πλάτες μας.

Τα 4 τελευταία χρόνια έχουν χρησιμοποιήσει κάθε επικοινωνιακό κόλπο προκειμένου να μεταφέρουν τη συζήτηση εκεί όπου θέλουν και οχι εκεί οπου πραγματικά είναι, στην αντίθεση δηλαδή των συμφερόντων των απο πάνω με όλους εμάς και στην ξεκάθαρη απο μέρους τους στήριξη των πρώτων. Και αυτό το καταφέρνουν με τον κοινωνικό αυτοματισμό, την αυτοενοχοποίηση, τον ρατσιμό και το φασισμό που χρησιμοποιούνται προκειμένου να μας πείσουν πως η αντίθεση δε βρίσκεται μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας αλλά μεταξύ ελλήνων και μεταναστών, μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μεταξύ φτωχών και φτωχώτερων. Διαιρούν τους πολλούς σε διαφορετικές ομάδες που θα κατηγορεί η μία την άλλη, αλλά καμία τους απο πάνω. Η γενιά των 700 ευρώ έχει μετατραπεί σε γενιά των 400, σε γενιά των ανακυκλούμενων ανέργων και ημιαπασχολούμενων. Η κυβέρνηση με στόχο την προστασία του κεφαλαίου επιχειρεί να επιβάλει ένα νέο μοντέλο υποτίμησης της εργασίας κατα το οποίο δεν θα είμαστε ούτε εργαζόμενοι ωστε να τυγχάνουμε των δικαιωμάτων που απορρέουν απο το εργατικό δίκαιο, ούτε άνεργοι ωστε να δικαιούμαστε κρατική πρόνοια.

Τέσσερα χρόνια τώρα υποτιμούν τη ζωή μας και το μέλλον μας. Προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Τα 4 όμως αυτά χρόνια έχουν αναπτυχθεί αντιστάσεις απο τα κάτω, απο τους αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος μέχρι την Ιερισσό της Χαλκιδικής, απο τους εργαζομένους της ΕΡΤ που αντιδρούν στο κλείσιμο της μέχρι τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι σπάνε στην πράξη το δόγμα του ΣΟΚ που προσπαθεί να μας επιβάλλει η κυβέρνηση θέτοντας υπο εργατικό έλεγχο το εργοστάσιο.

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες του Αγρινίου, όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν πως υπάρχει εναλλακτική πέρα απο τις πολιτικές τους και τα μνημόνια να έρθουν να συζητήσουν μαζί μας στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 19:00 στη μικρή πλατεία πίσω απο την Πλατεία Δημοκρατίας με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις στον καιρό των μνημονίων». Θα συζητήσουν μαζί μας:

Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Σαμιακού Νεφέλη, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μέλος ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button