ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ποιος ήταν ο αδελφός της Μήδειας που τον σκότωσε, τον τεμάχισε και σκόρπισε τα κομμάτια του στη θάλασσα

Ούτε ο αδελφός της Μήδειας δεν γλίτωσε από τη διασημότερη «μάγισσα» της μυθολογίας

Στην ελληνική μυθολογία, η Μήδεια είναι κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη και της Ωκεανίδας Ιδυίας, πιο γνωστής ως Εκάτη. Από τη θεία της, τη μάγισσα Κίρκη, είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, την οποία χρησιμοποιούσε σ’ όλη τη ζωή της.

Όταν ο Ιάσονας, που οδηγούσε την Αργοναυτική εκστρατεία, έφτασε στην Κολχίδα, η Μήδεια τον ερωτεύτηκε και έθεσε στη διάθεσή του όλα τα μέσα της τέχνης της, ώσπου ο ήρωας να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας.


Γιατί η Μήδεια σκότωσε τον αδελφό της
Μετά από την προδοσία ενάντια στο βασίλειό της, ακολούθησε τον εραστή της και για να καθυστερήσει τον βασιλιά Αιήτη, ο οποίος τους καταδίωκε, τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του.

Το μακάβριο σχέδιο πέτυχε και ο πατέρας της εγκατέλειψε την καταδίωξη, για να περιμαζέψει ό,τι είχε μείνει από τον γιο του. Και αυτό δεν ήταν το τέλος των μηχανορραφιών της.

Όταν ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για τη Γλαύκη, κόρη του βασιλιά Κρέοντα, εκείνη για να εκδικηθεί σκότωσε τη νύφη και τα παιδιά της, Φέρητα και Μέρμερο. Ανέβηκε μετά σε ένα άρμα που το έσερναν φτερωτοί δράκοντες και έφτασε στην Αθήνα, όπου ενώθηκε με τον Αιγέα και απέκτησε τον Μήδο.

Προσπάθησε όμως να δηλητηριάσει τον Θησέα κι έτσι ο Αιγέας την έδιωξε κι εκείνη κατέφυγε κοντά στον γιο της, Μήδο, στην Ασία, στη χώρα που από το όνομά της ονομάστηκε Μηδία.

 

reader.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button