Ποιος είναι ο άντρας που εμφανίζεται στις ελληνικές ταινίες ως κάδρο
Έχει εμφανιστεί σε κλασικές και αγαπημένες ελληνικές ταινίες της Finos Film αλλά τις περισσότερες φορές κατέχοντας έναν «περίεργο» ρόλο. Αυτόν του κάδρου
Ταινίες που κατέχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στον παλιό κινηματογράφο και ακόμη και σήμερα γελάμε με τις ατάκες και το διαχρονικό τους χιούμορ αλλά πάντα δημιουργούσαν ένα ερώτημα: Ποιος είναι ο άντρας που έκανε καριέρα ως… κάδρο;
Βελισσάριος Κοντογιάννης: Ο ηθοποιός που εμφανίζεται στις ελληνικές ταινίες ως κάδρο
Τον έχουμε δει σε κάδρο, με άλλη κορνίζα και άλλο ρόλο, στην επίσης αγαπημένη ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», ως πατέρα του Λάμπρου Κωνσταντάρα που υποδυόταν τον Ανδρέα Μαυρογιαλούρου. Μια που αναφερθήκαμε στο «Υπάρχει και φιλότιμο», αν έχετε αναρωτηθεί πού γυρίστηκε η ταινία και αν υπάρχει το χωριό, δείτε εδώ την απάντηση.
Το κάδρο του συμμετέχει στο φιλμ «Η κυρία του κυρίου» – είναι ο θείος Κωστής της Εύας (Γκέλυ Μαυροπούλου), η οποία τον παρουσιάζει στον σύζυγό της, τον Μηνά (Ντίνος Ηλιόπουλος) ως τον σωτήρα τον οποίο κληρονόμησε (πάλι είναι μακαρίτη), θέλοντας έτσι να καλύψει τις οικονομικές της απάτες. «Παίζει» στην ταινία «Η Μαρίνα, ο Κλέαρχος και ο κοντός» κρεμασμένο στον τοίχο του μαγαζιού που διατηρεί ο Νίκος Ρίζος και στο φιλμ της Finos Film, «Ο εχθρός του λαού» με το Νίκο Κούρκουλο στο γραφείο του δημάρχου.
Ο Β. Κοντογιάννης, όπως είπαμε στην αρχή του κειμένου, ήταν ηθοποιός και εμφανίζεται σε ρόλους με σάρκα και οστά – όχι μόνο ως κάδρο. Για παράδειγμα, έπαιξε στην ταινία «Ο ατσίδας» – υποδυόταν τον πατέρα της Μαίρης Βούλγαρη. Συμμετείχε συνολικά και επτά ταινίες της Finos Film, με την πλειοψηφία του κοινού να τον θυμάται ως το κάδρο του άντρα με το τσιγκελωτό μουστάκι.
Πώς προέκυψε το κάδρο του Βελισσάριου Κοντογιάννη;
Πώς εμφανίστηκε ο Βελισσάριος Κοντογιάννης σε κάδρο στις ταινίες; Η απάντηση είχε δοθεί παλαιότερα από την ίδια την εταιρεία δίχως να υπάρχει κάποια περίπλοκη απάντηση, αλλά ούτε κάποια θεωρία συνωμοσίας. Για άγνωστο λόγο, το πορτραίτο του υπήρχε στις αποθήκες της Finos και η ιδέα ήταν του Μάρκου Ζέρβα, του σκηνογράφου της εταιρείας παραγωγής.