ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ποιες τιμές θα αποδώσει ο δήμος Αγρινίου στον Μίκη Θεοδωράκη

Διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πολιτικό πλαίσιο του ψηφίσματος

Ονοματοδοσίες και εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει το ψήφισμα του δήμου Αγρινίου, σχετικά με την απόδοση τιμών στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι εξήραν την τεράστια πορεία και τους αγώνες του εκλιπόντος και σε γενικές γραμμές υπήρξε συμφωνία στην απόδοση τιμών, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην αίθουσα του Συμβουλίου.

Στο πολιτικό πλαίσιο του ψηφίσματος όμως, υπήρξαν διαφωνίες, ειδικότερα από την Λαϊκή Συσπείρωση που τόνισε πως οι αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του είχαν μια συγκεκριμένη στόχευση, που δεν θα πρέπει να παραληφθεί, διαφωνώντας με την «οικουμενικότητα» που προσδόθηκε στο έργο και τη ζωή του ή με τις αναφορές πως «ανήκε σε όλος τους Ελληνες».

Τελικά προτάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή να συνεδριάσει την Τετάρτη και να μορφοποιήσει το ψήφισμα.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως το όνομα του μεγάλου σύνθετη θα δοθεί σε δρόμο του Αγρινίου, θα γίνουν εκδηλώσεις στη μνήμη του ενώ προτείνεται το Μουσικό Σχολείο της πόλης να ονομαστεί Μουσικό Σχολείο Αγρινίου «Μικης Θεοδωράκης».

Η κ. Σταρακά πρότεινε τμήμα της οδού Πανεπιστημίου να πάρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η ΛΑΣ πρότεινε να έχει το όνομά του η Δημοτική Φιλαρμονική

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button