ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας;

Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας;

Η μόδα στα έπιπλα κουζίνας αλλάζει διαρκώς. Οι επιταγές του interior design διαφοροποιούνται ακατάπαυστα με αποτέλεσμα κάτι που πριν μια δεκαετία θεωρούνταν πρωτοποριακό, τώρα να φαντάζει ξεπερασμένο ή ακόμα και κακόγουστο.

Σαφώς και υπάρχουν κάποιες διαχρονικές αξίες στο έπιπλο κουζίνα που πιθανότητα δε θα θεωρηθούν ποτέ παρωχημένες αλλά πέρα από τις περιπτώσεις αυτές, καμία άλλη επιλογή δεν είναι “safe” στυλιστικά. Το μυστικό για να διαμορφώσετε σωστά την κουζίνα σας δεν είναι άλλο από το να ακολουθήσετε τα trends που σας ταιριάζουν πρακτικά και αισθητικά. Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι τάσεις στα έπιπλα κουζίνας; Και ποιες από αυτές, θα υιοθετήσετε τελικά;

1.  Τι χρώμα θα βάλετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας;

Η σύγχρονη τάση στο χρώμα των ντουλαπιών κουζίνας δεν είναι μονόδρομος. Από τη μια πλευρά, το all-time-classic λευκό φαίνεται πως δε θα βγει ποτέ εκτός εποχής. Αν, ωστόσο, θέλετε να του δώσετε μοντέρνα όψη και να συμβαδίσετε πλήρως με τις πιο up-to-date design επιλογές, θα επιλέξετε μια πιο στρογγυλεμένη εμφάνιση για τα λευκά ντουλάπια σας και θα αποφύγετε γωνίες και λεπτομέρειες. Εναλλακτικά, δυναμική επανεμφάνιση φαίνεται πως έχει κάνει και το φυσικό ξύλο, σε κάθε του απόχρωση αλλά και και σε συνδυασμό με πέτρα για μια πιο country-rustic εκδοχή.

2. Ξεχάστε τα πόμολα

Αν πιστεύετε πως τα πόμολα είναι ένα ιδιαίτερο και σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο στα ντουλάπια κουζίνας, το κυρίαρχο ρεύμα στη διακόσμηση της κουζίνας δυστυχώς δε θα συμφωνήσει μαζί σας. Η φιλοσοφία της εποχής απορρίπτει οτιδήποτε μοιάζει περιττό και κινείται ξεκάθαρα υπέρ της πρακτικότητας έναντι οποιουδήποτε άλλου σκοπού. Έτσι, τα πρακτικά push-to-open ντουλάπια καθώς και οι λαβές με εσοχές θεωρούνται το τελευταίο trend.

3.  Βγάλτε τις πόρτες από τα ντουλάπια σας

Η νέα μόδα δεν αφαιρεί μόνο τα πόμολα από τα ντουλάπια κουζίνας αλλά αφήνει στην άκρη ακόμα και τα πορτάκια τους. Τα ανοιχτά ντουλάπια κυριαρχούν πλέον στις κουζίνες μετατρέποντας τα κουζινικά σκεύη σε αμιγώς διακοσμητικά στοιχεία του χώρου. Αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και οργάνωσης, τα ανοιχτά ντουλάπια ή και η συνδυαστική χρήση τους μαζί με τα κλειστά, θα δώσουν νέο αέρα στην κουζίνα σας.

4. Επιλέξτε τις χρήσιμες τροφοθήκες

Οι τροφοθήκες είναι η επιτομή της φιλοσοφίας της εποχής. Είτε με τη μορφή μπακάλη είτε ως βαγονέτα, οι τροφοθήκες υπηρετούν την ευκολία, την οργάνωση και την πρακτικότητα, με λίγα λόγια, τις πιο βασικές αρχές για το σχεδιασμό μιας σύγχρονης κουζίνας. Όλα τα τρόφιμα συγκεντρώνονται σε ένα σημείο της κουζίνας, επιτρέποντας τη σωστή και εύκολη οργάνωση τους.

5. Βάλτε χρώμα στην κουζίνα σας

Τα έντονα χρώματα έχουν εδραιωθεί στο χώρο της μοντέρνας κουζίνας. Η επιλογή ποπ χρωματισμών, λοιπόν, και οι πινελιές χρώματος μέσα στο χώρο είναι αναμφίβολα μέσα στα πιο δημοφιλή trends της περιόδου αυτής. Διακοσμητικά αντικείμενα, τοίχοι, πάγκοι, ντουλάπια ακόμα και πλακάκια σε φανταχτερά χρώματα θα δημιουργήσουν χρωματικές νησίδες στην κουζίνα σας και δώσουν ένα πολύ πιο φωτεινό και ευχάριστο τόνο στο χώρο. Αποφύγετε, όμως, πάση θυσία τις υπερβολές. Η παλέτα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι περιορισμένη ενώ το ίδιο ισχύει και για τις επιφάνειες και τα αντικείμενα που θα “ντυθούν” αντίστοιχα στα χρώματα αυτά, ώστε να μην προκύψει ένα “βαρύ” και αποπνικτικό αποτέλεσμα.

6. Δείτε τα όλα μαύρα!

Αν η μία σύγχρονη τάση του interior design θέλει τους ποπ χρωματισμούς κυρίαρχους, εκ διαμέτρου αντίθετη φαίνεται να είναι η μόδα που επιτάσσει την επικράτηση του μαύρου στην κουζίνα. Πάγκοι, πόμολα, ντουλάπια, ακόμα και τοίχοι βάφονται μαύρα δημιουργώντας ένα elegant και σικάτο αποτέλεσμα. Αν, ωστόσο, ο συνδυασμός του μαύρου με το κλασικό λευκό ή με άλλες φυσικές αποχρώσεις είναι too much για εσάς, μπορείτε εύκολα να υιοθετήσετε τη φιλοσοφία αυτή επιλέγοντας αποχρώσεις του σκούρου γκρι ή του σκούρου μπλε.

7.  Έξυπνες ηλεκτρικές κουζίνες και ηλεκτρικές συσκευές

Μια μοντέρνα κουζίνα οφείλει να είναι και σύγχρονη τεχνολογικά. Έτσι, η ηλεκτρική κουζίνα και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να είναι εντοιχισμένες για μέγιστη εργονομία και ευκολία και όσο πιο smart γίνεται. Καφετιέρες με χρονοδιακόπτη για την προετοιμασία του καφέ, αυτοκαθαριζόμενοι φούρνοι, ψυγεία που ειδοποιούν όταν αδειάζουν και έχουν ειδική έξοδο για παγάκια, οι έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές κυριαρχούν στις μοντέρνες κουζίνες.

8.  Μαρμάρινη πολυτέλεια

Το μάρμαρο έχει την ιδιότητα να δημιουργεί την αίσθηση της πολυτέλειας σε όποιο χώρο ή σημείο του σπιτιού κι αν προστεθεί. Ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές του που το αποκαλούν “κρύο” και θεωρούν πως δε συνάδει με το αίσθημα της ζεστασιάς και της θαλπωρής που πρέπει να χαρακτηρίζει μια κουζίνα, δε θα δίσταζαν να προσθέσουν κάποιες μαρμάρινες πινελιές στο χώρο τους. Τελευταία, η επιστροφή του μαρμάρου στο χώρο της κουζίνας είναι γεγονός. Μαρμάρινοι πάγκοι και μαρμάρινες νησίδες βρίσκονται στο επίκεντρο για το σχεδιασμό κάθε κουζίνας που φιλοδοξεί να είναι μοντέρνα και σύμφωνη με τα νέα trends .

Tip: Να θυμάστε ότι όσο περισσότερα νερά έχει το μάρμαρο που θα επιλέξετε, τόσο πιο πολύ μέσα στη μόδα θα είστε!

9.  Μία νησίδα μόνο;

Η νησίδα όχι μόνο έχει κάνει δυναμικό comeback στο χώρο της κουζίνας αλλά έχει διπλασιάσει και την παρουσία της! Η διπλή νησίδα είναι η τελευταία λέξη του design για κουζίνες που οι διαστάσεις τους φυσικά επιτρέπουν μια τέτοια επιλογή. Με τη διπλή νησίδα, πολλαπλασιάζονται οι αποθηκευτικοί χώροι και οι πάγκοι εργασίας, ενώ με τον ανάλογο σχεδιασμό του δωματίου, το αισθητικό αποτέλεσμα ανταμείβει.

Ποιες είναι οι τάσεις που θα ακολουθήσετε τελικά;

Αυτά ήταν τα νέα trends στο έπιπλο κουζίνας. Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα και αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού και για το λόγο αυτό, πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα σας και να σας προκαλεί την αίσθηση της ζεστασιάς και της άνεσης κάθε φορά που μπαίνετε στο χώρο. Επιλέξτε, επομένως, μόνο τις προτάσεις που σας εκφράζουν, αλλάξτε τις ή συνδυάστε τις, για να δημιουργήστε τελικά την κουζίνα των ονείρων σας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button