Γεγονότα

Ποια Ερμίτσα καθάρισαν; – Αμίαντος και σκουπίδια χύμα

koi-trixonida-amyantos

Είναι μερικές φορές  που η είδηση, η οποία σου έρχεται στο «πιάτο», σε ξεπερνάει. Ειδικότερα όταν ο δημότης που σου την μεταφέρει, αντί όποιας άλλης αντίδρασης σε κοιτάζει απορημένος και με όλη του την προσοχή, περιμένει να ακούσει από σένα μια δικαιολογία που να «στέκεται», έστω και ελάχιστα, έτσι ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το παραλογισμό, με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος.

«Ορίστε κοιτάξτε», μου είπε ο συνομιλητής μου. «Αυτός είναι ένας αγροτικός δρόμος κοντά στην Ερμίτσα, στον οποίο πριν από δέκα (10) μέρες ήρθαν και φωτογραφήθηκαν κάτι μπουλντόζες και φορτηγά του Δήμου Αγρινίου, ότι δήθεν καθαρίζουν τις περιοχές γύρω από την πόλη. Τίποτα δεν καθάρισαν», μου υπογράμμισε. «Κοίτα… Τίποτα. Ποιόν κοροϊδεύουν, αναρωτήθηκε»… Και μου έδειχνε τις φωτογραφίες, που είχε τραβήξει.

Πραγματικά αυτό μας ξεπέρασε. Ως γνωστόν διανύουμε την εβδομάδα που ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί μια υπέροχη δράση, η οποία φέρει τον τίτλο «Εβδομάδα καθαριότητας».

Στις αρχές του μήνα, λάβαμε ένα δελτίο τύπου από το Δήμο, το οποίο ανέφερε ότι «η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, ήδη έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό στην κοίτη του Αχελώου» και από κείνη την ημέρα, όπως ανέφερε το δελτίο, «έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός στην περιοχή της Ερμίτσας».

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου μάλιστα, συνοδευόταν από δυο φωτογραφίες, Μία από αυτές την αναδημοσιεύουμε σήμερα από την ανάρτηση του διαδικτυακού ιστότοπου της «Σ» (www.sinidisi.gr) εκείνης της μέρας (Η φωτογραφία με το JCB).

Οι υπόλοιπες είναι αυτές που μας έφερε και μας έδειξε ο προαναφερόμενος συνδημότης μας, ο οποίος για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εύρος του καθορισμού της συγκεκριμένης περιοχής, που υλοποίησε ο Δήμος, αλλά, όταν μετά από δέκα μέρες, ο δρόμος στον οποίο υλοποιήθηκε μια τέτοια επιχείρηση, παραμένει σε αυτά τα χάλια και μάλιστα με έναν «σωρό» αμίαντο έκθετο και διαλυμένο, τα πράγματα, απ’ ότι δείχνουν, είναι πολύ πιο σοβαρά από όσα μπορεί να βάλει με το μυαλό του ο καθένας μας.

Λ. Τηλιγάδας – Eφημερίδα Συνείδηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close